Εικόνες χρόνιας εγκατάλειψης στις διαβάσεις τρένων και στη Θεσσαλονίκη με χαλασμένες μπάρες και φανάρια, φυλάκια υπό κατάρρευση, σκουριασμένες βάσεις και συρματόσχοινα. Ένα από τα πολλά παραδείγματα είναι η διάβαση που βρίσκεται κοντά στις φυλακές Διαβατών.
Η έλλειψη συντήρησης έχει ως αποτέλεσμα το χειροκίνητο σύστημα να είναι εκτός λειτουργίας για πολλές μέρες. Οι μπάρες είναι σπασμένες ενώ δεν υπάρχει φύλακας.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο σηματοδότης να είναι μονίμως ανοιχτός και οι οδηγοί με προσοχή και έπειτα από συνεννόηση να διασχίζουν τις διαβάσεις, όπως μεταδίδει το MEGA.
Δείτε το εξοργιστικό βίντεο
Στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο υπάρχουν περίπου 400 Αυτόματα Συστήματα Ισόπεδων Διαβάσεων (ΑΣΙΔ). Πάνω από τα μισά βρίσκονται στη Bόρεια Ελλάδα, ωστόσο τα περισσότερα δεν λειτουργούν.

- ΟΣΥ 2026: Ώρα μηδέν για 167 μόνιμες προσλήψεις οδηγών – Λήγει απόψε η προθεσμία
- Το σπουδαίο μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη για τον τελικό του Champions League: «Τι υπέροχη στιγμή για το άθλημα μας»
- «Απολύτως υγιής»: Η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής για την αδιαθεσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου







