Σε «φούρνο» μπορεί να μετατραπεί σε λίγα λεπτά η καμπίνα του αυτοκινήτου, ιδιαίτερα όταν σημειώνονται θερμοκρασίες καύσωνα.

Η χρήση του κλιματιστικού είναι το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε μόλις μπαίνουμε στο αμάξι, ωστόσο μήπως υπάρχουν και άλλα κόλπα;

Χρησιμοποιώντας μόλις μόνο τις πόρτες του οχήματος, θα μπορούσαμε να αερίσουμε την ζεστή καμπίνα, πριν εισέλθουν σε αυτή για να ξεκινήσουν την διαδρομή τους και ενεργοποιήσουν το σύστημα κλιματισμού.

Το «κόλπο» δεν είναι καινούργιο, αλλά δεν το γνωρίζουν όλοι και σίγουρα κάνει δουλειά τις καυτές μέρες του καλοκαιριού που διανύουμε.

Τι μπορείτε να κάνετε

Αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι να ανοίξετε την πόρτα του οδηγού, να κατεβάσετε τα παράθυρα της πλευράς του συνοδηγού και να «ανοιγοκλείσετε» αρκετές φορές την πόρτα που έχετε στα χέρια σας. Με αυτό τον τρόπο, σπρώχνουμε τον καυτό αέρα εκτός καμπίνας.

Ταυτόχρονα, η δουλειά που έχει να κάνει το σύστημα κλιματισμού είναι πιο εύκολη και φυσικά δεν χρειάζεται να κινηθούμε για ώρα με ανοιχτά παράθυρα, ανεβάζοντας την κατανάλωση και την είσοδο καυτού αέρα από το περιβάλλον.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η κίνηση που θα πραγματοποιήσει ο οδηγός με την πόρτα του, θα πρέπει να είναι ελεγχόμενη και όσο το δυνατόν πιο «ευγενική». Εννοείται ότι δεν κλείνουμε κανονικά την πόρτα, απλά την κινούμαι στον μεντεσέ της.