Στα δικαστήρια της Ευελπίδων έφτασε πριν λίγο ο Απόστολος Λύτρας για να περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα περί προσωρινής κράτησής του, το οποίο εξέδωσαν χθες οι δικαστικές Αρχές, αντικαθιστώντας τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβάλλει μετά την απολογία του για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Ο Απόστολος Λύτρας παρουσιάστηκε αυτοβούλως το απόγευμα της Τετάρτης στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης κι εν συνεχεία μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα Νέας Φιλαδέλφειας, όπου πέρασε τη νύχτα.

Ο εισαγγελέας αναμένεται να εκτελέσει το ένταλμα προσωρινής κράτησης του κ. Λύτρα. Σύμφωνα μάλιστα με το MEGA, αναμένεται να κρατηθεί σε ειδική πτέρυγα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Υπενθυμίζεται ότι το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του εκδόθηκε από τις δικαστικές αρχές, μετά την παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί. Η ανακρίτρια έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς της  πλευράς της 37χρονης ότι παραβιάστηκαν  οι περιοριστικοί όροι καθώς δεν τηρήθηκε η απαγόρευση συναναστροφής και προσέγγισης.

«Πολλά επιβαρυντικά στοιχεία εις βάρος του»

Η πλευρά της συζύγου του κ. Λύτρα, επισήμανε ότι παραβιάστηκαν  οι περιοριστικοί όροι καθώς δεν τηρήθηκε η απαγόρευση συναναστροφής και προσέγγισης, που επέβαλε ο εισαγγελέας. Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο δικηγόρος της 37χρονης, ο κ. Λύτρας, δεν θα έπρεπε να διαθέτει κλειδιά ούτε να έχει εντάξει την κ. Πολυζωγοπούλου στο γκρουπ στο viber, χωρίς τη θέλησή της, ενώ δεν θα έπρεπε τα συγγενικά του πρόσωπα να μεταβούν στο σπίτι της συζύγου του.

«Έχουν λειτουργήσει πάρα πολλά στοιχεία επιβαρυντικά εις βάρος του ποινικολόγου. Δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι δεν γνώριζε ότι έπρεπε να αντιδράσει διαφορετικά ως προς τη διαδικασία της παράδοσης του κλειδιού του σπιτιού του, ως προς το ζήτημα της τήρησης των περιοριστικών όρων, το οποίο διέτασσε να μην υπάρχει συναναστροφή και άρα αποστολή οποιοδήποτε μηνύματος. Γνώριζε ότι πρέπει, από την στιγμή που υπάρχει ένταλμα σύλληψης, να πάει κατευθείαν στο ΑΤ για να μη θεωρηθεί ότι είναι ύποπτος φυγής», σημείωσε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στο MEGA, η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά.

«Η ανάδειξη των στοιχείων που θα οδηγήσουν στην αλήθεια είναι μέρος του λειτουργήματος του συνηγόρου, αλλά το ζήτημα από την πλευρά του συνηγόρου υπεράσπισης είναι να υποβαθμίσει την κατηγορία ενώ του συνηγόρου κατηγορίας να την αναδείξει. Η αλήθεια θα βρεθεί στο δικαστήριο. Οποιαδήποτε αντιδικία και διαφορά και αν υπάρχει, δε δικαιολογεί το να υπάρξει οποιαδήποτε λεκτική ή σωματική βία σε κανέναν».

Ο Λύτρας μήνυσε τη σύζυγό του

Ο κ. Λύτρας φέρεται να υπέβαλε μήνυση κατά της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση.

Πρόκειται για κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα ωστόσο εμπίπτουν στη διαδικασία του αυτοφώρου. Σύμφωνα με πληροφορίες μετά τη μήνυση εις βάρος της, η 37χρονη οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα και με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερη.

Συγκεκριμένα η κα Πολυζωγοπούλου μετέβη με τον δικηγόρο της Θέμη Σοφό στο ΑΤ Παλλήνης και ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Λόγω της δικηγορικής της ιδιότητας και του πλημμεληματικού χαρακτήρα των κατηγοριών δεν προβλέπεται η κράτησή της.