Η είδηση ότι ο Νόαμ Τσόμσκι είναι νεκρός, η οποία αρχικά αναπαρήχθη σε διεθνή μέσα, απεδείχθη ψευδής.

Ξένοι δημοσιογράφοι που ήλθαν σ’ επικοινωνία με την οικογένειά του μετά από την αναπαραγωγή της είδησης, μεταξύ των οποίων ο Chris Looft, δημοσιογράφος του ABC, ενημέρωσαν μέσω ανάρτησης ότι ο κ. Τσόμσκι δεν είναι νεκρός.

Ο κ. Looft επικοινώνησε με τη σύζυγο του Νόαμ Τσόμσκι, Βαλέρια. «Οι αναφορές ότι ο Νόαμ Τσόμσκι πέθανε είναι ψευδείς, μου λέει η σύζυγός του Βαλέρια», γράφει ο δημοσιογράφος.

«Ο Τσόμσκι δεν έχει πεθάνει. Μόλις μίλησα με τη Βαλέρια, τη σύζυγό του», γράφει ο Cauê Seigner Ameni, Βραζιλιάνος δημοσιογράφος.

«Ο Νόαμ Τσόμσκι είναι ζωντανός! Στις 3:41 μ.μ. σήμερα, 18 Ιουνίου 2024, η σύζυγός του, Βαλέρια, μου επιβεβαίωσε ότι η υγεία του Νόαμ Τσόμσκι βελτιώνεται. Οι φήμες για το θάνατό του είναι ψευδείς», γράφει ο Jose M. Santana, που προσθέτει και σχετικό screenshots από τη συνομιλία του με τη Βαλέρια Τσόμσκι.

Αλλά και ο Βραζιλιάνος συγγραφέας Eduardo Moreira λέει, σε βίντεο, ότι η Βαλέρια του τηλεφώνησε για να πει ότι αυτές οι φήμες είναι “ψέμα” και Fake News και προτρέπει όποιον τις διαδίδει να τις ανακαλέσει.

Ο Τσόμσκι υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο τον περασμένο Ιούνιο και άρχισε να δυσκολεύεται να μιλήσει. Σήμερα βρίσκεται στη Βραζιλία μαζί με τη σύζυγό του.