Συνεχίζεται η ανησυχία για τις δύο αγνοούμενες γαλλίδες τουρίστριες στη Σίκινο, ενώ όπως αποκάλυψε η ανιψιά της μίας, σήμερα συγγενείς έρχονται στην Ελλάδα προκειμένου να βοηθήσουν στις έρευνες εντοπισμού.

Υπενθυμίζεται ότι η 64χρονη Μαρί Πιέρ Αρφέλ και η 73χρονη Φρανσουάζ Μπουτό είναι εξαφανισμένες από την Παρασκευή (14/6) όταν πήγαν μαζί για πεζοπορία. Άγνωστο παραμένει εάν συνδέει κάποια σχέση τις δύο γυναίκες, πάντως η Αρφέλ, σύμφωνα με την ανιψιά της, βρισκόταν στη χώρα μας από τον Απρίλιο και είχε σκοπό να μείνει έως τον Σεπτέμβρη.

«Επί δύο μήνες, λαμβάναμε ειδήσεις σχεδόν κάθε μέρα, οπότε ξέρουμε ότι είχε φτάσει με ασφάλεια στο ξενοδοχείο της, που βρίσκεται στο νησί Σίκινος», δήλωσε η ανιψιά της 64χρονης μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα Nice-Matin.

Μάλιστα χαρακτηρίζει τη θεία της «πολύ αθλητικό τύπο» και έμπειρη πεζοπόρο.

«Το πρωί της Παρασκευής ξέρουμε ότι πήγε για πεζοπορία στην ύπαιθρο με μια άλλη Γαλλίδα, την Φρανσουάζ Μπουτό», ανέφερε η ανιψιά της Αρφέλ και πρόσθεσε: «Έκτοτε, τίποτα».

Η επικοινωνία με τον ξενοδόχο

Η Μπουτό προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον υπεύθυνο του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε, του έστειλε επιπλέον και μια φωτογραφία της.

Η Φρανσουάζ Μπουτό

Το μήνυμα που έστειλε στον ξενοδόχο

«Δεν μπορούσε να επικοινωνήσει στα αγγλικά»

Ο Ηλίας Γαβανάς, ιδιοκτήτης του καταλύματος που είχε και την αγωνιώδη επικοινωνία με την μία αγνοούμενη μίλησε στο Live News χαρακτηρίζοντας την κατάσταση ως «ιδιαίτερα στενάχωρη».

«Το πρώτο πράγμα που έκανα όταν ξύπνησα ήταν να της στείλω ένα μήνυμα για να δω τι έχει συμβεί, βλέπω ότι δεν απαντάει και την παίρνω τηλέφωνο […] στο τρίτο τηλέφωνο που της έκανα απάντησε. Δεν μπορούσε να επικοινωνήσει στα αγγλικά, μου έλεγε κάτι λέξεις που δεν μπορούσα να καταλάβω. Κλείνει το τηλέφωνο και μου στέλνει την φωτογραφία».