Δύο αστυνομικές επιχειρήσεις μέσα σε 4 ημέρες πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. στον καταυλισμό Ρομά στο Νομισματοκοπείο στο Χαλάνδρι μετά από καταγγελίες για διατάραξη κοινής ησυχίας και ρευματοκλοπή.

Σύμφωνα με την Αστυνομία οι επιχειρήσεις έγιναν την περασμένη Παρασκευή (31/5) και χθες Δευτέρα (3/6) και διαπιστώθηκε ότι είχε γίνει παρέμβαση σε 4 στύλους παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, μέσω της οποίας ηλεκτροδοτούνταν παράνομα 12 παραπήγματα.

Ηχεία και ενισχυτές

Επίσης από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, σε 6 από αυτά τα παραπήγματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος επαγγελματικών ηχείων μεγάλης ισχύος, μίκτες ήχου και ενισχυτές.

Κατά τις επιχειρήσεις συνολικά συνελήφθησαν 15 άτομα, που -κατά περίπτωση- κατηγορούνται για ρευματοκλοπή, μη έκδοση ταυτότητας, βία κατά υπαλλήλων, εξύβριση, απειλή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και απόπειρα επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

«Δεν υπάρχουν άβατα»

Με αφορμή δηλώσεις που έγιναν το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή για άβατο στη συγκεκριμένη περιοχή του Χαλανδρίου μετά και τα επεισόδια την Πρασκευή με επίθεση σε περιπολικό της αστυνομίας, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι αυτές οι δηλώσεις  «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθώς καθημερινά, οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας επιχειρούν σε ολόκληρη την επικράτεια, επεμβαίνοντας οπουδήποτε και οποτεδήποτε, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας. Ειδικότερα, πραγματοποιούνται συνεχείς, συντονισμένες και επαναλαμβανόμενες δράσεις σε περιοχές που παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας».

Καταλήγοντας επισημαίνεται ότι «η Ελληνική Αστυνομία, ανταποκρινόμενη στο αίτημα των πολιτών για ασφάλεια, θα συνεχίσει αδιάλειπτα τις δράσεις της, επιδεικνύοντας μηδενική ανοχή σε παράνομες ενέργειες».