Στις επικείμενες ευρωεκλογές, στο θέμα της επιστολικής ψήφου αλλά και στο θέμα της ακρίβειας που συνεχίζει να «γονατίζει» τα νοικοκυριά αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Στην Ευρώπη είναι απαραίτητη η συμμαχία φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, δεν χρειαζόμαστε κόμματα επαναστατικής γυμναστικής» είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε ερωτηθείς για τον επόμενο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: «Το ΕΛΚ θα είναι το πρώτο κόμμα που θα επιλέξει τον επόμενο πρόεδρο της Κομισιόν – Η επιλογή μας είναι η φον ντερ Λάιεν» τόνισε μιλώντας στα Παραπολιτικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει στις ευρωεκλογές λέγοντας: «Όσο πιο ισχυρή είναι η εντολή, που θα λάβουμε τόσο πιο γρήγορα θα προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις. Δεν θα γυρίσει η Ελλάδα στην εποχή των λεφτόδεντων. Είναι σημαντικό να στείλουμε το μήνυμα ότι η χώρα έχει προχωρήσει».

Τόνισε ακόμη  ότι «ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε με την επιστολική ψήφο. Πριν το τέλος του έτους θα έχει νομοθετηθεί και για τις εθνικές εκλογές», διευκρινίζοντας ότι «θα δώσουμε τη δυνατότητα και στους εντός Ελλάδας ψηφοφόρους».

Ακόμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε νέο πλαίσιο στον ΑΣΕΠ για να μην καθυστερούν οι αναγκαίες προσλήψεις στο ΕΣΥ.

«Έχω εκφραστεί πολύ θετικά για το έργο της κ. Σακελλαροπούλου. Το επαναλαμβάνω και σε εσάς».

«Συμπάσχω με το ενδιαφέρον να απαλλαγούν από εμένα, αλλά είμαι εκλεγμένος πρωθυπουργός για μία τετραετία και δεν πάω πουθενά». «Είναι τιμητικό για εμένα να ακούγεται το όνομά μου για μια θέση στην Ευρώπη, αλλά εγώ είμαι εδώ και θα τιμήσω την επιλογή των πολιτών».

Τι είπε για Κασσελάκη, Ανδρουλάκη και Κουτσούμπα

«Οι κοινοβουλευτικοί συσχετισμοί καθορίστηκαν τον Σεπτέμβριο και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αξιωματική αντιπολίτευση και θα κριθεί για πρώτη φορά στις ευρωεκλογές. Το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να κερδίσει από τα μεγάλα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ είναι θέμα του κ. Ανδρουλάκη» τόνισε σε άλλο σημείο.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στους πολιτικούς του αντιπάλους. τον Στέφανο Κασσελάκη, τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

«Θα ήθελα να παίξω μπάσκετ με τον κ. Ανδρουλάκη, γιατί έχουμε ένα κοινό αθλητικό ενδιαφέρον».

«Στο έρημο νησι θα επέλεγα τον κ. Κουτσούμπα, γιατί θα ήθελα να καταλάβω τι είναι αυτό που κάνει κάποιοον σήμερα κομμουνιστή».

«Και για τα μπουζούκια θα επέλεγα τον κ. Κασσελάκη διά της άτοπου απαγωγής τον κ. Κασσελάκη για να δούμε πόσο πιο λαϊκός είμαι εγώ από εκείνον». Και συνέχισε: «Για να είμαι ειλικρινής δεν πάω στα μπουζούκια και αγνοούσα ότι έχουν σουίτες».

Ερωτηθείς για την ακρίβεια και πώς επηρεάζονται προϊόντα όπως ο καφές, ο κ. Μητσοτάκης είπε «προφανώς θα λάβουμε υπόψιν μας ότι η πρώτη ύλη του καφέ έχει αυξηθεί. Ο καφές ως ένα διεθνώς εμπορεύσιμο προϊόν έχει αυξηθεί και θα το λάβουμε υπόψιν και θα κάνουμε τα δέοντα για το ζήτημα του ΦΠΑ. Θέλω να θυμηθείτε ότι μειώσαμε τον ΦΠΑ στον καφέ, αλλά δεν είδαμε καμία μείωση στις τιμές, αλλά είναι δεδομένο ότι αν αυξηθεί ο ΦΠΑ θα αυξηθεί και η τιμή του καφέ».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο ζήτημα της αύξησης των ενοικίων αλλά και στο airbnb.

«Μας απασχολεί πολύ το ζήτημα της αύξησης των ενοικίων. Έχουμε κάνει παρεμβάσεις στην golden visa και στο airbnb και εξετάζουμε αν υπάρχει λογική για πρόσθετους περιορισμούς αλλά όχι σε όλη τη χώρα, μόνο εκεί όπου έχουμε μεγάλες πιέσεις από τις αυξήσεις των ενοικίων», είπε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι το κυβερνητικό επιτελείο είναι σε φάση μελέτης ενός σύνθετου προβλήματος.

«Στο σπίτι μας κάνουμε τις ίδιες συζητήσεις για την ακρίβεια όπως σε κάθε σπίτι. Υπάρχει μια αύξηση στις τιμές των βασικών αγαθών, έχουμε έναν επίμονο πληθωρισμό υψηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε. Έχουμε στηρίξει από την αρχή της πανδημίας τα νοικοκυριά και με ρυθμιστικές παρεμβάσεις στην αγορά», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας για την ακρίβεια ενώ αναφέρθηκε στην πρότασή του για τις πολυεθνικές.

«Διοργανώσαμε άρτια μια κορυφαία γιορτή του ποδοσφαίρου»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο χθεσινό τελικό του Conference League και τον θρίαμβο του Ολυμπιακού.

«Εκφράζω τη μεγάλη μου χαρά ως Ολυμπιακός για τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας μου, ως Έλληνας γιατί είναι σημαντικό ότι αυτή η ομάδα έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης μετά την επιτυχία της Εθνικής το 2004 και ως πρωθυπουργός γιατί διοργανώσαμε μια άρτια γιορτή του ποδοσφαίρου χωρίς κανένα παρατράγουδο», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Βάλαμε τις βάσεις και στα playoff για να κάνουμε το πρωτάθλημα ευρωπαϊκό. Μαθαίνουμε από τα λάθη μας και θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι και το ευρωπαϊκό μας πρόσωπο το δείξαμε χθες», είπε και πρόσθεσε ότι «η διοργάνωση των Γερμανών ήταν υποδεέστερη».

«Ήμουν στο σπίτι με φίλους και είχα κανένα δυο Παναθηναϊκούς. Είχα κάνει την πρόβλεψή μου γιατί μου θύμιζε 2004 το μομέντουμ. Όταν έχεις έναν σκόρερ σαν τον Ελ Κααμπί τον κρατάς στο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός έχει και μια ομάδα νέων που έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης, που σημαίνει ότι κάτι καλό γίνεται εκεί», είπε και πρόσθεσε: «Ξεχωρίζω τον Ρέτσο γιατί έκανε ένα φοβερό ματς και έπαιζε με διάσειση αλλά αν έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιον αυτόν θα ξεχωρίσω».