Ευχάριστα είναι τα νέα για τον 13χρονο που βρέθηκε λιπόθυμος στην Ναύπακτο, έπειτα από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ σε μπαρ της περιοχής.

Το παιδί συνεχίζει να νοσηλεύεται στην Παιδιατρική του Γ.Π. Νοσοκομείου Πατρών, ωστόσο σύντομα αναμένεται να επιστρέψει σπίτι του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, ο ανήλικος έχει ξεπεράσει εντελώς το σοκ που υπέστη ο οργανισμός του και είναι θέμα χρόνου να πάρει εξιτήριο.

Συλλήψεις και εντολή για τοξικολογικές εξετάσεις

Ο 13χρονος κατέληξε στο νοσοκομείο με οξεία μέθη, αφού προηγουμένως είχε λιποθυμήσει μέσα σε μπαρ έπειτα από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Οι δύο ιδιοκτήτες του μπαρ συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Κυριακής (26/5) από τους άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, καθώς και ένας ακόμη ενήλικος, εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση ανηλίκου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, από την έρευνα των αστυνομικών αργά το βράδυ διαπιστώθηκε ότι ένας 13χρονος βρισκόταν μέσα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής, κατανάλωσε άγνωστη ποσότητα αλκοόλ με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του.

Στη συνέχεια, υποβασταζόμενος από άλλους ανηλίκους, βγήκε από το κατάστημα και διεκομίσθη με σταθμό του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου και στη συνέχεια αποφασίστηκε η διακομιδή του στο Νοσοκομείο Πατρών.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, ο 13χρονος φιλοξενούνταν σε φιλικό σπίτι στη Ναύπακτο γι’ αυτό συνελήφθη και ο πατέρας του φίλου του.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν συνολικά 47 φιάλες αλκοολούχων ποτών και παρήγγειλαν στη Χημική Υπηρεσία Αιτωλοακαρνανίας τη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων.

Επίσης χορηγήθηκε παραγγελία προς την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών, για τη διενέργεια τοξικολογικών και εργαστηριακών εξετάσεων στον ανήλικο.