Ένοχο έκρινε έναν 38χρονο το Μικτό Ορκωτό Εφετείο (ΜΟΕ) Λάρισας για τον ξυλοδαρμό 44χρονης με αφορμή την κατάληψη εισόδου σε χώρο στάθμευσης.

Παρ’ όλα αυτά, ο «νταής» κρίθηκε ένοχος όχι για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης για το οποίο είχε παραπεμφθεί, αλλά για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Όπως αναφέρει το onlarissa.gr, οι ένορκοι έκαναν αποδεκτό το αίτημα της υπεράσπισης του κατηγορουμένου και πλειοψήφησαν έναντι των δικαστών (με ψήφους 4 – 3) με αποτέλεσμα να μετατραπεί η κατηγορία.

Το χρονικό

Οι δύο Λαρισαίοι βρέθηκαν στο δικαστήριο με αφορμή ένα συμβάν που σημειώθηκε λίγο πριν τις 6:30 το απόγευμα της 29ης Σεπτεμβρίου 2017.

Η 44χρονη είχε σταθμεύσει προσωρινά το αυτοκίνητό της μπροστά στην είσοδο χώρου στάθμευσης περιμένοντας συγγενικό της πρόσωπο. Για κακή της τύχη, το πάρκινγκ της πολυκατοικίας ήταν ιδιοκτησίας του 38χρονου ο οποίος ανέμενε μεταφορική εταιρεία.

Αρχικώς υπήρξε μεταξύ τους μια φραστική αντιπαράθεση, αλλά το πράγμα ξέφυγε όταν – σύμφωνα με το κατηγορητήριο – ο 38χρονος «χτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο» την παθούσα «η οποία εξαιτίας του αιφνιδιασμού της και σφοδρότητας των χτυπημάτων έχασε την ισορροπία της και βρέθηκε στο έδαφος».

Ο κατηγορούμενος «συνέχισε να την χτυπά με ιδιαίτερης σφοδρότητας, αλλεπάλληλες γροθιές και λακτίσματα στο κρανίο, στο πρόσωπο, στον λαιμό, στον αυχένα, στον θώρακα, στην κοιλιά και στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης. Όταν η παθούσα κατάφερε να σταθεί όρθια ο κατηγορούμενος την γρονθοκόπησε και πάλι στο πρόσωπο ρίχνοντάς την στο έδαφος».

Σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, όταν κατάφεραν περίοικοι και περαστικοί να τον απομακρύνουν από την 44χρονη, ενώ η τελευταία ήταν υποβασταζόμενη και αιμορραγούσε ήδη από το στόμα και τη μύτη, ο κατηγορούμενος την χτύπησε εκ νέου.