Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες της ληστείας στην Ηλεία στα μέσα Απριλίου εις βάρος 67χρονης, από το σπίτι της οποίας αφαίρεσαν το ποσό των 120.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου προχώρησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης η οποία αφορά ληστεία που είχε σημειωθεί στα Κρέστενα στις 15 Απριλίου και ταυτοποίησαν τέσσερα άτομα εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα. Άμεση συνέργεια έχει επίσης και ένας 40χρονος.

Οι τέσσερις δράστες κατηγορούνται για ληστεία κατά συναυτουργία, ο ένας για αντιποίηση Αρχής και ο συνεργός τους για άμεση συνέργεια σε ληστεία.

Όπως αναφέρει το ilialive.gr, οι δράστες φαίνεται να ήταν καλά οργανωμένοι και υποδυόμενοι τους αστυνομικούς κατάφεραν να αφαιρέσουν το χρηματοκιβώτιο με χρήματα και νομίσματα συνολικής αξίας 120.000 ευρώ.

Το χρονικό

Ξεκινώντας από τα Άνω Λιόσια και τον Ασπρόπυργο, έφτασαν στα Κρέστενα με νοικιασμένο πολυτελές SUV, ενώ είχαν πληροφοριοδότη στον Πύργο που γνώριζε καλά τον στόχο τους.

Οι δράστες, των οποίων οι ηλικίες κυμαίνονται μεταξύ 28 και 40 ετών – έφτασαν μία μέρα πριν από τη ληστεία στον καταυλισμό που διέμενε ο συνεργός τους και κατέστρωσαν το σχέδιο με βάση τις πληροφορίες που ο τελευταίος τους παρείχε.

Το μεσημέρι της επόμενης μέρας, οι τέσσερις δράστες έφτασαν έξω από το σπίτι του ηλικιωμένου ζευγαριού. Οι δύο από αυτούς προσποιήθηκαν τους αστυνομικούς προκειμένου να πείσουν την ηλικιωμένη να τους ανοίξει την πόρτα.

Όταν η γυναίκα άνοιξε, την ακινητοποίησαν με τη βία και πήγαν στο χρηματοκιβώτιο που περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό και νομίσματα συνολικής αξίας 120.000 ευρώ. Στη συνέχεια το κατέβασαν από τη σκάλα του σπιτιού, το φόρτωσαν στο όχημά τους και εξαφανίστηκαν.

Οι τέσσερις επέστρεψαν στην Αθήνα, ενώ ο συνεργός τους στην Ηλεία έφυγε για τη Ζάκυνθο, όπου και εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς.