Την προσπάθεια που έγινε να κρατηθεί στη ζωή η μικρή Μαλένα περίγραψε σήμερα στο δικαστήριο ο παιδίατρος υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» Κ. Τζιούβας καταθέτοντας ως μάρτυρας στη δίκη με κατηγορούμενη τη Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία δικάζεται για το θάνατο των δύο μικρότερων παιδιών της.

Ο γιατρός ο οποίος είχε αναλάβει να κάνει ΚΑΡΠΑ στη μικρή Μαλένα, όπως ανέφερε σήμερα, όταν βρέθηκε στο δωμάτιο της εκείνη ήταν ήδη νεκρή.

«Όταν μπήκα στο δωμάτιο…»

«Είχα την αίσθηση ότι είχε χαθεί χρόνος στην περίπτωσή της» τόνισε ο γιατρός και εξήγησε πως όταν μπήκε στο δωμάτιο της για να ξεκινήσει την ανάνηψη βρήκε ένα παιδί «κυανό».

«Η αίσθησή μου ήταν ότι ήταν όντως ένα παιδί σε ανακοπή».

Επίσης ο ίδιος μάρτυρας αναφέρθηκε στις δυο κλήσεις που έγιναν στη ΜΕΘ για να σπεύσει στο δωμάτιο της Μαλένας με διαφορά μεταξύ τους μόλις 1,5 λεπτού.

Στα επόμενα λεπτά ο κ. Τζιούβας περιέγραψε τις ενέργειες του από τη στιγμή που βρέθηκε στο δωμάτιο της Μαλένας. «Ήταν ένα παιδί κυανό, η αίσθησή μου ήταν ότι όντως ήταν ένα παιδί σε ανακοπή. Κάναμε αμπου, το παιδί ήταν άτονο, έχει κυάνωση. Είχε ψυχρά άκρα. Το παιδί ήταν ψυχρό στο κορμί, μου έκανε εντύπωση. Ήταν ένα παιδί νεκρό. Δεν είχε ζωτικά, δεν είχε σφίξεις δεν άκουσα καρδιά, είχε μυδρίαση» είπε ο μάρτυρας απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου για την εικόνα που αντίκρισε όταν έφτασε στο δωμάτιο του παιδιού.….

  • Πρόεδρος: Γενικότερα η εικόνα που είχατε για τη Μαλένα ποια ήταν;
  • Μάρτυρας: Ότι χάσαμε χρόνο, κάναμε 10 λεπτά εμείς να φτάσουμε. Είχα την αίσθηση ότι ήταν μεγαλύτερος ο χρόνος χωρίς κυκλοφορία. Η Μαλένα δεν ήταν ταλαιπωρημένο παιδί. Πιστεύω ότι χάθηκε χρόνος 5 με 10 λεπτά εκεί.
  • Πρόεδρος: Με την μητέρα πότε ήρθατε σε επαφή;
  • Μάρτυρας: Νομίζω βγήκα κάποια στιγμή από το δωμάτιο και της είπα «είναι πολύ δύσκολα και πως προσπαθούμε». Βγήκα ακόμη μια φορά και της είπα ότι δεν τα καταφέραμε.
  • Πρόεδρος: Σας είπε κάτι;
  • Μάρτυρας: Δεν μου είπε, ήταν εμβρόντητη ήταν συναισθηματικά φορτισμένη, έκλαιγε.
  • Πρόεδρος: Μάθατε αν εκφράστηκε κάποιο παράπονο από τους γονείς
  • Μάρτυρας: Όχι δεν έμαθα κάτι οι γιατροί μεταξύ μας το συζητήσαμε πολλές φορές και δεν μπορούσαμε να βρούμε αιτία. Μου έκανε αίσθηση η ηπατική ανεπάρκεια λόγω των εργαστηριακών εξετάσεων και της κλινικής εικόνας του παιδιού.