Ένας πιλότος και η σύντροφός του γλίτωσαν εκ θαύματος αφού το ελαφρύ αεροπλάνο τους, έχασε όλη την ισχύ του και λίγο έλειψε να πέσει σε σπίτια προαστίων πριν προσγειωθεί με την κοιλιά σε έναν διάδρομο προσγείωσης.

Ένα απίστευτο βίντεο κατέγραψε τη στιγμή που ο πιλότος Jake Swanepoel προσπάθησε απεγνωσμένα να οδηγήσει το ελαφρύ αεροσκάφος του πάνω από σπίτια στο Δυτικό Σίδνεϊ, αφού παρουσίασε βλάβη στον κινητήρα.

Δείτε το βίντεο

Το μικρό αεροπλάνο Cessna χτύπησε στην κορυφή ενός δέντρου και μόλις που κατάφερε να περάσει πάνω από δύο υπόστεγα στο αεροδρόμιο Bankstown, στα δυτικά της πόλης, πριν πέσει στον διάδρομο προσγείωσης και σταματήσει στο γρασίδι περίπου 150 μέτρα αργότερα.

«Γλιστρούσε, δεν υπήρχε ισχύς», δήλωσε συγκλονισμένος ο κ. Swanepoel, ο οποίος πετάει εδώ και σχεδόν 30 χρόνια.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Swanepoel και η σύντροφός του Karin βγήκαν σώοι από το κατεστραμμένο αεροσκάφος. Η Karin δήλωσε ότι δεν πίστευαν ότι θα τα κατάφερναν να φτάσουν στον διάδρομο προσγείωσης. «Ήταν τρομακτικό και αγχωτικό γιατί σκεφτόσουν όλα αυτά τα σπίτια που ενδεχομένως θα μπορούσες… ξέρεις, αν δεν προλάβεις τον διάδρομο προσγείωσης».