Τουλάχιστον 11 άνθρωποι πέθαναν από την ισχυρή κακοκαιρία που χτύπησε τις περιοχές του Τέξας, της Οκλαχόμα και του Άρκανσας στις ΗΠΑ, τις τελευταίες ώρες, αφήνοντας πίσω ακόμη κατεστραμμένα σπίτια και επιχειρήσεις.

Δύο νεκρά παιδιά στο Τέξας

Επτά θάνατοι αναφέρθηκαν στην κομητεία Κουκ του Τέξας, κοντά στα σύνορα με την Οκλαχόμα, όπου ανεμοστρόβιλος το βράδυ του Σαββάτου ξέσπασε σε μια αγροτική περιοχή. Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και δύο παιδιά ηλικίας 2 και 5 ετών, σύμφωνα με το Associated Press.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι πολλοί άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με ασθενοφόρο και ελικόπτερο στην κομητεία Ντέντον του Τέξας, ωστόσο δεν ήταν σε θέση να γνωρίζουν τον ακριβή αριθμό των τραυματιών.

Οι καταιγίδες, ωστόσο, προκάλεσαν ζημιές και στην Οκλαχόμα, όπου δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι έμειναν χωρίς ρεύμα, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ τραυματίστηκαν και οι καλεσμένοι σε έναν υπαίθριο γάμο που βρισκόταν σε εξέλιξη εκείνη την ώρα.

Όσον αφορά το Άρκανσας, 2 άτομα εντοπίστηκαν νεκρά, εκ των οποίων μια γυναίκα 26 ετών, σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας διαχείρισης κρίσεων της κομητείας. Σύμφωνα με επίσημα χείλη, η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συνεχίζεται στην περιοχή.

Απανωτά κύματα κακοκαιρίας

Πρέπει να σημειωθεί, πως το τελευταίο διάστημα οι κεντρικές πολιτείες των ΗΠΑ βιώνουν συνεχή κύματα κακοκαιρίας, με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι η κλιματική αλλαγή έχει συμβάλει προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης στη σφοδρότητα των καιρικών φαινομένων.