Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (25/05) όταν καυστικό υγρό έπεσε πάνω σε μια εργαζόμενη στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου.

Η εργαζόμενη γυναίκα, ως συνοδός του απορριμματοφόρου στην καθαριότητα του Δήμου Βόλου, τραυματίστηκε την ώρα που άδειασε ο κάδος μέσα στον κάδο του απορριμματοφόρου. Συγκεκριμένα, έπεσε πάνω της καυστικό υγρό με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, αλλά ευτυχώς λόγω του καπέλου που φορούσε δεν έπεσε στα μάτια της.

Σε κάδο ανακύκλωσης το καυστικό υγρό

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο Σύλλογος ΟΤΑ Μαγνησίας πρόκειται για μια πολύτεκνη μητέρα η οποία τραυματίστηκε τη στιγμή της αποκομιδής στην ανακύκλωση, στην περιοχή της Νεάπολης. Ο Βόλος παρακολουθεί τα στοιχεία που αποκαλύπτονται, την ώρα που οι συνάδελφοί της, εκφράζουν φόβους για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στη δουλειά τους.

Σύμφωνα με το thenewspaper.gr, τρύπησαν τα ρούχα της και έπαθε εγκαύματα στο χέρι, στα πόδια και ελάχιστα στο πρόσωπο. Η εμπειρία της υπαλλήλου την έσωσε, διότι απομακρύνθηκε πολύ γρήγορα, όταν το αισθάνθηκε. Στη συνέχεια αφού οι συνάδελφοί της της έριξαν νερό, πήγαν στο πλησιέστερο φαρμακείο και από εκεί στο νοσοκομείο.

«Αυτά είναι τα μεγάλα προβλήματα των Δήμων όπως η υγιεινή και ασφάλεια των ανθρώπων που εργάζονται σε αυτούς και πολύ περισσότερο των ανθρώπων που είναι σε μάχιμες υπηρεσίες.

Αντί λοιπόν να ασχοληθούν οι Δήμαρχοι με τις προσλήψεις προσωπικού, την εκπαίδευσή του, την έλλειψη μηχανικού εξοπλισμού, την απόσυρση όλων των επικίνδυνων παλαιών οχημάτων, την ευαισθητοποίηση των πολιτών και τον έλεγχο όσον αφορά τον τρόπο που απομακρύνουν τα σκουπίδια και σε ποιον από τους δύο κάδους (μπλέ ή πράσινο) και την απαίτηση για οικονομική ενίσχυση από την κυβέρνηση για όλα τα παραπάνω εμείς βιώνουμε διπλές βάρδιες γιατί δεν υπάρχει προσωπικό, οχήματα με χαλασμένες πόρτες που τις κρατά ο οδηγός την ώρα της οδήγησης, χώρους εργασίας μέσα στη μούχλα 9 μήνες μετά τις πλημμύρες και κούνημα του δακτύλου.

Ο Σύλλογός μας απαιτεί να τηρηθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων σε όλους τους χώρους εργασίας. Ευχόμαστε καλή ανάρρωση στη συναδέλφισσά μας και γρήγορα να είναι και πάλι κοντά μας».