Στιγμές φρίκης στα χέρια μιας 46χρονης από τη Βουλγαρία και του 27χρονου γιου της φέρεται να έζησε μια 22χρονη κοπέλα -επίσης Βουλγάρα- την οποία εξέδιδαν για έναν ολόκληρο χρόνο επ’ αμοιβή σε πελάτες στην οδό Γιαννιτσών στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η νεαρή στις Αρχές, μάνα και γιος την εξέδιδαν, ενώ τη χτυπούσαν και απειλούσαν πως θα τη σκοτώσουν και θα κάνουν κακό και σε συγγενικά της πρόσωπα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας για την υπόθεση, η 22χρονη έπεσε στα «δίχτυα» της 46χρονης με το πρόσχημα πως θα της έβρισκε δουλειά σε κατάστημα εστίασης στην Ελλάδα. Όταν όμως εκείνη ήρθε στη χώρα ξεκίνησε ο εφιάλτης, αφού μάνα και γιος την εξέδιδαν έναντι χρηματικής αμοιβής και μάλιστα κρατούσαν εκείνοι όλα τα χρήματα.

Σε βάρος της 46χρονης και του 27χρονου γιου της σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η 46χρονη προκειμένου να εισέρχεται στην ελληνική επικράτεια, παρά το διοικητικό μέτρο απαγόρευσης εισόδου που εκκρεμεί σε βάρος της, σύναψε γάμο με υπήκοο Βουλγαρίας και άλλαξε το επίθετό της, σύμφωνα με την εκεί νομοθεσία.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) αλλοδαπών ηλικίας 46 και 27 ετών (μητέρα και γιος) για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων.

Προηγήθηκε καταγγελία 22χρονης αλλοδαπής, σύμφωνα με την οποία οι παραπάνω, χρησιμοποιώντας απειλές για χρήσης βίας και απειλές κατά της ζωής της ιδίας και συγγενικών της προσώπων, κατά το χρονικό διάστημα από 17-01-2023 έως 22-02-2024, εκμεταλλεύονταν την επ’ αμοιβή έκδοσή της σε πελάτες στην περιοχή οδού Γιαννιτσών Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα η 46χρονη, προσέγγισε την 22χρονη όσο ήταν στη Βουλγαρία και μέσω απατηλής προσφοράς για εργασία σε κατάστημα εστίασης στην Θεσσαλονίκη, κατάφερε να την πείσει να ταξιδέψει στην Ελλάδα. Κατά την άφιξή της, τόσο η 46χρονη, όσο και ο γιος της της, γνώρισαν ότι όφειλε να συνευρίσκεται ερωτικά με πελάτες έναντι χρηματικής αμοιβής, την οποία παρακρατούσαν εκβιαστικά, χωρίς η 22χρονη να λαμβάνει μέρος εξ αυτών.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της διενεργούμενης έρευνας διαπιστώθηκε ότι, η 46χρονη προκειμένου να εισέρχεται στην ελληνική επικράτεια, παρά το διοικητικό μέτρο απαγόρευσης εισόδου που εκκρεμεί σε βάρος της, σύναψε γάμο με υπήκοο Βουλγαρίας και άλλαξε σύμφωνα με την εκεί νομοθεσία το επίθετό της.

Η προαναφερόμενη εντοπίστηκε από αστυνομικούς της επιληφθείσας Υπηρεσίας στην οδό Γιαννιτσών, η οποία, αφού απολογήθηκε για τις σε βάρος της αποδιδόμενες πράξεις, οδηγήθηκε στο Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, για τις περαιτέρω ενέργειες.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα».