Βίντεο με πέντε γυναίκες, μέλη των IDF, που απήχθησαν από τη Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα το Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων και Εξαφανισμένων.

Το βίντεο έχει αναρτήσει και ο επίσημος λογαριασμός του κράτους του Ισραήλ.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση:

Όπως γράφουν οι Times of Israel, το Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων δημοσιεύει συγκλονιστικά πλάνα που δείχνουν την απαγωγή πέντε γυναικών στρατιωτών από τη βάση Ναχάλ Οζ από μαχητές υπό την ηγεσία της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Το βίντεο τραβήχτηκε από κάμερες σώματος που φορούσαν οι ένοπλοι της Χαμάς εκείνη την ημέρα, καθώς επιτέθηκαν στη βάση κοντά στα σύνορα με τη Γάζα.

Τα πλάνα Δείχνουν τις Λίρι Αλμπάγκ, Καρίνα Αρίεφ, Άγκαμ Μπέργκερ, Ντανιέλα Γκιλμπόα και Νάαμα Λέβι.

«Το ενοχλητικό βίντεο είναι η πραγματικότητα της Άγκαμ, της Ντανιέλα, της Λίρι, της Νάαμα, της Καρίνα και άλλων 123 ομήρων για 229 ημέρες», αναφέρει το Φόρουμ σε ανακοίνωσή του.

«Το βίντεο είναι μια καταδικαστική απόδειξη της αποτυχίας του έθνους να φέρει πίσω τους ομήρους, οι οποίοι έχουν εγκαταλειφθεί εδώ και 229 ημέρες», τονίζεται.

«Η ισραηλινή κυβέρνηση δεν πρέπει να σπαταλήσει ούτε μια στιγμή ακόμη – πρέπει να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σήμερα!», υπογραμμίζεται από τους συγγενείς των ομήρων.

Αυτές είναι τα πέντε μέλη των IDF που διακρίνονται στο βίντεο: