Σε εξέλιξη είναι η έρευνα της Πυροσβεστικής προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η πυρκαγιά στο εργοστάσιο, που ήταν υπεύθυνο για τα σχολικά γεύματα, στη ΒΙΠΕ Λαμίας.

Οι πύρινες γλώσσες που ξεπήδησαν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στο εργοστάσιο που εμπλέκεται με την υπόθεση μαζικής τροφικής δηλητηρίασης δεκάδων μαθητών «πρόλαβαν» τον έλεγχο του ΕΦΕΤ που ήταν προγραμματισμένος για χθες (20/05) προκειμένου να διαπιστωθεί αν τηρούνταν όλα τα μέτρα ασφαλείας και οι υγειονομικοί κανονισμοί.

Η ανώτατη εισαγγελέας με παραγγελία της προς τη προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας ζητά επίσης να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς σε συνάρτηση με το γεγονός της εμπλοκής του συγκεκριμένου εργοστασίου με τα σχολικά γεύματα που οδήγησαν στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων, λόγω μαζικής τροφικής δηλητηρίασης.

Κλιμάκιο του ΕΦΕΤ στο εργοστάσιο

Σύμφωνα με το MEGA, σήμερα θα βρεθεί κλιμάκιο του ΕΦΕΤ  στην συγκεκριμένη μονάδα καθώς ένα τμήμα του δεν έχει καταστραφεί και μπορεί να επαναλειτουργήσει.

Υπενθυμίζεται ότι σε δείγματα από τα σχολικά γεύματα, τα οποία σχετίζονται με την υπόθεση μαζικής δηλητηρίασης μαθητών εντοπίστηκε το βακτήριο του σταφυλόκοκκου. Σύμφωνα όσα έγιναν γνωστά το βακτήριο απομονώθηκε σε δέκα δείγματα που εστάλησαν στο περιφερειακό εργαστήριο δημόσιας υγείας του ΕΟΔΥ στη Θεσσαλία.

Επισημαίνεται πως η εργαστηριακή και επιδημιολογική διερεύνηση των δειγμάτων συνεχίζεται.

Εκτός από τα μηχανήματα και τα φορτηγά που μεταφέρουν το φαγητό, είναι πιθανόν ο σταφυλόκοκκος – που μεταδίδεται στον άνθρωπο και μπορεί να βρίσκεται στα χέρια ή τα νύχια του – να βρέθηκε από μη τήρηση κανόνων ατομικής υγιεινής.

Εργατικό Κέντρο Λαμίας: Τίθεται επιτακτικά το ζήτημα μέτρων πυροπροστασίας

Να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς και να απαντηθούν τα δικαιολογημένα ερωτηματικά που υπάρχουν στο λαό της περιοχής ζητά το Εργατικό Κέντρο Λαμίας για τη φωτιά σε εργοστάσιο στη ΒΙΠΕ.

Ακόμη απαιτεί να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μη συμβεί άλλο τέτοιο περιστατικό, να μην μείνει εργαζόμενος χωρίς μεροκάματο και να διασφαλιστούν όλα τα δικαιώματά τους.

Σημειώνει ότι αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου βρέθηκε στο χώρο και προσθέτει ότι «το περιστατικό αυτό θέτει επιτακτικά το ζήτημα σε σχέση με τα μέτρα πυροπροστασίας του εργοστασίου, συνολικά στους χώρους δουλειάς αλλά και γενικότερα θέματα ασφάλειας των εργαζομένων. Ιδιαίτερα όσον αφορά την ΒΙΠΕ απασχολεί το ζήτημα του κινδύνου βιομηχανικού ατυχήματος.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να διασφαλιστούν με κάθε τρόπο τα δικαιώματα των εργαζομένων της επιχείρησης και τα ημερομίσθια τους μέχρι να επιστρέψουν στην εργασία τους εξασφαλίζοντας τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας».