Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και δυνάμεις της 7ης ΕΜΑΚ μετέβησαν στον Βιομηχανική Περιοχή Λαμίας, όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Γιαννίτσης». Το συγκεκριμένο εργοστάσιο είχε ετοιμάσει πριν από δύο ημέρες τα σχολικά γεύματα από τα οποία προκλήθηκε μαζική τροφική δηλητηρίαση σε μαθητές σχολείων της περιοχής.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης η ένταση της πυρκαγιάς οδήγησε να κληθούν να συνδράμουν πυροσβεστικές δυνάμεις από όλη την περιοχή για να τιθασεύσουν τις φλόγες.

Παρά την τεράστια κινητοποίηση των δυνάμεων της Π.Υ. με συνολικά 18 οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο και 40 πυροσβέστες, αλλά και υδροφόρες του Δήμου Λαμιέων, η πυρκαγιά πήρε γρήγορα διαστάσεις καταστρέφοντας τόσο το κτίριο, όσο και τα αυτοκίνητα της επιχείρησης που βρισκόντουσαν στον περιβάλλοντα χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες προέκυψαν ζητήματα με τις δεξαμενές αερίου που έσκαγαν. Ευτυχώς, δεν υπήρχαν εγκλωβισμένα άτομα στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

Πάνω από 30 μηνύσεις

Να σημειωθεί πως σε μηνύσεις έχουν προχωρήσει γονείς παιδιών από επτά σχολεία της Λαμίας που έπαθαν τροφική δηλητηρίαση με τον αριθμό των καταγεγραμμένων κρουσμάτων να ανέρχεται σε τουλάχιστον 63 μαθητές. Ο αριθμός των κρουσμάτων ενδεχομένως να είναι μεγαλύτερος, καθώς τα σχολικά γεύματα, ναι μεν διανέμονται στα σχολεία, ωστόσο αρκετοί μαθητές τα καταναλώνουν στο σπίτι τους. Αυτό μπορεί όμως να συνεπάγεται πως καταναλώθηκε από άλλα μέλη της οικογένειας, τα οποία επίσης υπέστησαν δηλητηρίαση χωρίς όμως να έχει καταγραφεί.

Μετά την αποκάλυψη των δεκάδων κρουσμάτων, οι γονείς των παιδιών πήγαν την Παρασκευή (17/5) στον εισαγγελέα της Λαμίας για να καταγγείλουν το συμβάν.

Ειδήσεις Σήμερα: