Απογευματινή ήταν η πρώτη προπόνηση του Παναθηναϊκού υπό τις οδηγίες του νέου προπονητή της ομάδας, Χρήστου Κόντη.

Ο Κόντης θα οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και στον τελικό του Κυπέλλου.

Ο Έλληνας τεχνικός αντικατέστησε τον Φατίχ Τερίμ, που αποχώρησε από τον πάγκο του «τριφυλλιού», και θα οδηγήσει τους Πράσινους τόσο στο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικών πλέι οφ, όσο και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Μάλιστα ο Κόντης έκανε και την πρώτη του ομιλία στους παίκτες:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ μαζί σας. Για μένα αυτός ο σύλλογος σημαίνει πολλά. Πετύχαμε πολλά μαζί, ξέρω τους περισσότερους από εσάς και πρέπει όλοι να έχουμε στο μυαλό μας τη μεγάλη ευθύνη απέναντι στο σύλλογο. Σε αυτές τις 10 μέρες πρέπει να βρούμε τρόπο να βάλουμε στην άκρη τα προβλήματα μας και να σκεφτούμε μόνο συλλογικά.

«Το ‘έχουμε’ και μπορούμε να το πετύχουμε. Το μίνιμουμ στόχου για την ομάδα είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου και η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις κι αυτά οφείλουμε να πετύχουμε. Από σήμερα η καρδιά, η ψυχή και το μυαλό όλων μας πρέπει να είναι στο πως θα κερδίσουμε τον Ολυμπιακό.

Με τον τελικό Κυπέλλου θα ασχοληθούμε από τη Δευτέρα. Πρέπει να βρούμε τρόπο να συνδεθούμε ξανά με τον κόσμο. Και αυτό θα γίνει με την απόδοση μας, με το πάθος μας, με κάθε κίνηση μας και ενέργεια μας μέσα στο γήπεδο. Να ξέρετε ότι όλοι σας είσαστε σπουδαίοι ποδοσφαιριστές. Πάμε να δουλέψουμε για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Οι Πράσινοι ξεκίνησαν με προθέρμανση και rondo, ακολούθησε άσκηση κυκλοφορίας της μπάλας και ολοκληρώθηκε με εξάσκηση στην ανάπτυξη και στα τελειώματα. Το πρώτο μέρος του προγράμματος ακολούθησαν οι Ιωαννίδης, Μάγκνουσον προτού συνεχίσουν με ατομικό. Με άδεια απουσίασε ο Αϊτόρ.