Για τον αιφνίδιο θάνατο της Μαλένας στο νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριάκου, την καλή πρόγνωση που είχε μετά τη διαπίστωση του προβλήματος υγείας, τις μέρες της νοσηλείας και τις δραματικές στιγμές που προσπαθούσαν να την επαναφέρουν στη ζωή μίλησε η παιδίατρος, Μαρία Νικήτα εξεταζόμενη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου όπου δικάζεται η Ρούλα Πισπιρίγκου για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Η γιατρός απευθυνόμενη προς τους δικαστές και τους ενόρκους είπε πως «ήταν η καλή λευχαιμία που δεν σου δημιουργεί πρόβλημα».

Οι τελευταίες στιγμές

Περιγράφοντας τη Μαλένα είπε κατηγορηματικά πως «ήταν ένα παιδί που δεν προβλημάτιζε… ήταν άριστο κλινικά το παιδί». Η γιατρός ήταν η τελευταία που εξέτασε το παιδί και δεν έκρυψε πως σοκαρίστηκε όταν τον βρήκε νεκρό.

Ξεχωριστό κεφάλαιο στην κατάθεση της παιδιάτρου αποτέλεσαν οι τελευταίες ώρες της νοσηλείας του παιδιού αλλά και η στιγμή που η Ρούλα Πισπιρίγκου «αναστατωμένη, σοκαρισμένη» την πλησίασε και της είπε «το παιδί είναι μπλε χτυπάει η αντλία».

«Όταν το μεσημέρι πήγα στο δωμάτιο το παιδί ήταν στον παιδότοπο και το φωνάξαμε… Θυμάμαι, ήταν μια χαρά δεν με προβλημάτισε κάτι. Το παιδί αυτό δεν ήταν ταλαιπωρημένο ήταν ένα «καλό παιδί», το χρώμα του, όπως καθόταν… η όψη του ήταν καλή, δεν είχε κάτι να προβληματίζει.

Αν ήταν κάτι κλινικά σημαντικό θα έδινα σχετική οδηγία, μια αγωγή…» κατέθεσε.

«Την είδα να βγαίνει από το δωμάτιο»

Η περιγραφή της εικόνας του παιδιού, την ημέρα του θανάτου από τη γιατρό, φάνηκε να ενόχλησε την κατηγορούμενη η οποία κρατούσε σημειώσεις.

Η παιδίατρος, η οποία χαρακτήρισε αιφνίδιο το θάνατο της Μαλένας, περίγραψε στο δικαστήριο τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν μέχρι να βρει νεκρό το παιδί .

«Ήμουν στο διάδρομο μαζί με τη νοσηλεύτρια έξω από την πόρτα ενός δωματίου. Τα μεσημέρια υπάρχει μια απόλυτη ηρεμία στον όροφο…» είπε και αφηγήθηκε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου τις πλησίασε.

«Εγώ βλέπω τη μαμά με την άκρη του ματιού μου να βγαίνει και να έρχεται προς το μέρος μου, αναστατωμένη, σοκαρισμένη. Όταν την είδα είπα κάτι έχει γίνει. Ήταν αναστατωμένη με προβλημάτισε. Πλησίασε με γρήγορο βήμα. Ερχόμενη λέει «το παιδί είναι μπλε χτυπάει η αντλία». Ήταν αναστατωμένη… Φύγαμε με τη νοσηλεύτρια να πάμε στο δωμάτιο» κατέθεσε .

«Βρήκα το παιδί χωρίς αναπνοή»

Η γιατρός ανάφερε πως μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα βρέθηκε μαζί με τη νοσηλεύτρια στο δωμάτιο όπου βρήκε το παιδί χωρίς αναπνοή «νεκρό» .

Η γιατρός θυμάται ότι αμέσως ειδοποίησε λέγοντας «έχω παιδί που έχει πεθάνει ελάτε γρήγορα» και πρόσθεσε πως ήταν σοκαρισμένη καθώς δεν της είχε ξανατύχει «καλό παιδί να φεύγει έτσι».

«Σοκαρίστηκα όταν διαπίστωσα ότι το παιδί ήταν νεκρό» ανέφερε χαρακτηριστικά και περιέγραψε πως ξεκίνησε αμέσως ΚΑΡΠΑ και ειδοποίησε τη ΜΕΘ. «Δεν το πίστευα ότι το παιδί ήταν πεθαμένο» σημείωσε.

«Η μαμά ήταν πανικοβλημένη έλεγε: «σας παρακαλώ βοηθήστε το παιδί μου» ήταν μια φυσιολογική αντίδραση που μου έχει μείνει ως εικόνα, η αγωνία και το άγχος» είπε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη στιγμή που ανακοίνωσαν στους γονείς το θάνατο της Μαλένας.

Από την πλευρά της η γιατρός διέψευσε ισχυρισμούς της κατηγορούμενης ότι όταν το παιδί κατέρρευσε αναζητούσε για 10 λεπτά γιατρό ενώ δεν έκρυψε τον προβληματισμό της όταν έμαθε και για το θάνατο του δεύτερου παιδιού. Τότε μάλιστα όπως είπε συζήτησαν στο νοσοκομείο το ενδεχόμενο «να υπάρχει κάτι κληρονομικό» στην οικογένεια Δασκαλάκη.

Η δίκη συνεχίζεται με καταθέσεις άλλων μαρτύρων τη Δευτέρα 20 Μαΐου.