Ο «Αρχοντας των δαχτυλιδιών» επιστρέφει σύντομα στις αίθουσες. Ο Ντέιβιντ Ζάσλαφ, διευθύνων σύμβουλος της Warner Bros. Discovery, η οποία διατηρεί τα δικαιώματα της τριλογίας που πριν από δύο δεκαετίες γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία παγκοσμίως, επιβεβαίωσε την είδηση ότι μια καινούργια ταινία του έπους βρίσκεται στα σκαριά. Θα έχει τίτλο «Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών: Το κυνήγι του Γκόλουμ», την παραγωγή θα αναλάβει ο Πίτερ Τζάκσον ενώ ο Αντι Σέρκις, γνωστός από την ερμηνεία του Γκόλουμ στις πρώτες ταινίες, θα είναι σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής. Οι σεναριογράφοι της τριλογίας Φραν Γουόλς και Φιλίππα Μπόγιενς θα έχουν την επίβλεψη των κειμένων, διασφαλίζοντας ότι το νέο φιλμ θα μείνει πιστό στο πνεύμα του Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν.

Η δουλειά αυτή αναμένεται να βγει στους κινηματογράφους μέσα στο 2026 και θα είναι η πρώτη από τρεις νέες ταινίες που ετοιμάζει η Warner από το σύμπαν του Τόλκιν. Ωστόσο, για τους λάτρεις του Γκόλουμ, το φιλμ αυτό δεν θα είναι κάτι καινούργιο, αφού υπάρχει στη σφαίρα του Youtube εδώ και 15 χρόνια. Το «The Hunt for Gollum» αποτελεί επίσης μία ταινία που έγινε τον Μάιο του 2009 με τη συνδρομή ανεξάρτητων καλλιτεχνών και κυκλοφορούσε ευρέως στο Διαδίκτυο, κερδίζοντας κολακευτικά σχόλια και πάνω από 13,6 εκατομμύρια προβολές.

Στα 40 λεπτά που διαρκούσε, μετέφερε τον θεατή στη μαγεία της Μέσης Γης μέσα από τα μάτια ενός από τους πιο ενδιαφέροντες ήρωές της. Δημοσιεύτηκε ως ένα μη κερδοσκοπικό βίντεο μόνο για το Διαδίκτυο, κατόπιν συμφωνίας με την εταιρεία Tolkien Enterprizes (πλέον Middle-earth Enterprises) που χειρίζεται τα δικαιώματα των έργων του Τόλκιν. Χρειάστηκαν δύο χρόνια για να γίνει, σε σκηνοθεσία του Βρετανού Κρις Μπούτσαρντ και γυρίστηκε στην Ουαλία και την Αγγλία σε παραγωγή παθιασμένων θαυμαστών του συγγραφέα.

Ομως, όταν οι άνθρωποι της Warner αντιλήφθηκαν την ύπαρξη του συνονόματου fan-made φιλμ, φρόντισαν να υποβάλουν εναντίον του αναφορά στο Youtube για παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων, με αποτέλεσμα εκείνο τελικά να «κατέβει». Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στην κοινότητα των θαυμαστών του «Αρχοντα των δαχτυλιδιών» που ενεργοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο θόρυβος που δημιουργήθηκε ανάγκασε τη Warner να κάνει πίσω. Το βίντεο επανήλθε στο Youtube και είναι πλέον διαθέσιμο μέσω του προφίλ Independent Online Cinema.