Όχι ένα, όχι δύο, αλλά 12 φανάρια πέρασε με κόκκινο ένας οδηγός μοτοσικλέτας προκειμένου να αποφύγει τους άνδρες της Τροχαίας που διενεργούσαν ελέγχους στους δρόμους.

Ειδικότερα, ο οδηγός της μηχανής κινούνταν το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή της Βουλιαγμένης και οι αστυνομικοί είδαν ότι η μοτοσικλέτα που οδηγούσε δεν είχε πινακίδες κυκλοφορίες.

Τότε του έκαναν σήμα για να σταματήσει, ωστόσο αυτός ανέπτυξε ταχύτητα και τράπηκε σε φυγή διαπράττοντας σωρεία παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί που τον καταδίωξαν διαπίστωσαν 12 παραβιάσεις ερυθρού σηματοδότη, υπερβολική ταχύτητα, επικίνδυνους ελιγμούς, αναστροφή.

Ανασφάλιστη και σε ακινησία

Τελικά ο οδηγός της μηχανής εντοπίστηκε μερικές ώρες αργότερα, το μεσημέρι της Πέμπτης, σε περιοχή των Μεγάρων, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., όπου και συνελήφθη.

Από τον έλεγχο που έγινε στα στοιχεία της μοτοσικλέτας, διαπιστώθηκε ότι δεν έφερε πινακίδες γιατί είχε τεθεί σε «ακινησία» στην Εφορία, με αποτέλεσμα να είναι και ανασφάλιστη.

Υψηλό πρόστιμο και δικαστήριο

Έτσι, στον οδηγό της μοτοσικλέτας επιβλήθηκε πρόστιμο 10.640 ευρώ και 150 βαθμούς ποινής στο point system, ενώ παραπέμφθηκε και στη Δικαιοσύνη. Επίσης, για την κυκλοφορία της μοτοσικλέτας παρά το γεγονός ότι ήταν σε «ακινησία» ενημερώθηκε η ΑΑΔΕ προκειμένου να του επιβληθεί πρόστιμο 10.500 ευρώ.

Έτσι, το συνολικό πρόστιμο που θα κληθεί να πληρώσει ο συγκεκριμένος οδηγός φτάνει στις 21.140 ευρώ.