Σοκαρισμένη παρακολουθεί η κοινωνία της Πάτρας τις εξελίξεις στην υπόθεση της διακίνησης ναρκωτικών σε σχολεία.

Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών. Συνολικά συνελήφθησαν 19 άτομα, μεταξύ των οποίων μάλιστα και τέσσερις ανήλικοι.

Μετά την παρουσία τους στον Εισαγγελέα το πρωί του Σαββάτου, αναμένεται τη Μεγάλη Τρίτη και την Μεγάλη Τετάρτη να περάσουν το κατώφλι του ανακριτή.

Την ίδια ώρα, βλέπουν το φως της δημοσιότητας ηχογραφημένες συνομιλίες τους που τους καίνε. Μεταξύ άλλων, στα ντοκουμέντα που εξασφάλισε το tempo24, τα μέλη της σπείρας ακούγονται να συζητούν πώς θα μεταφέρουν ναρκωτικά από την Αθήνα, ενώ χρησιμοποιούν συνθηματικές ονομασίες για τα ναρκωτικά, από ονόματα φαγητών, όπως για παράδειγμα «κανελόνια με κιμά».

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος μεταξύ δύο μελών:

  • Α: Θα το πάρουμε …καθαρό να καταλάβεις.
  • Β: Από Αχαγιά το πήρα δεν σου λένε μαλα…ίες
  • Α: Σε κοροϊδεύουν, μην σε δουλεύουν.
  • Β: Δεν το αγοράζω για καθαρό, ξέρω τι είναι.
  • Α: Αυτό λέω καμιά σχέση με καθαρό.
  • Β: Καθαρό αδελφέ θα σου φέρω όταν φέρω από Αθήνα.

Το σχολείο «ορμητήριο» διακινητών ναρκωτικών – Πώς τους έπιασαν

Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά στο σχολείο έγινε ύστερα από αστυνομική επιχείρηση και κατόπιν αξιοποίησης στοιχείων και πληροφοριών που συνέλεξαν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών κατά τις έρευνές τους, διακριβώνοντας την -επί τουλάχιστον ενός έτους- δράση της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι μόνο τους τελευταίους δύο μήνες έγιναν τουλάχιστον 65 αγοραπωλησίες ναρκωτικών -και πιο συγκεκριμένα κάνναβης, κοκαΐνης και MDMA- μέρος των οποίων δόθηκε σε ανήλικους «πελάτες», ακόμη και σε σχολικούς χώρους.

Μάλιστα, οι «αρχηγοί» φέρεται να απαιτούσαν από τα έφηβα μέλη της οργάνωσης απόλυτη αφοσίωση στην ομάδα, την οποία τελικά έπαιρναν απειλώντας και ξυλοκοπώντας τους ανήλικους συνεργούς τους και πιέζοντάς τους συνεχώς για την προσέλκυση νέων πελατών ακόμη και ανήλικων μαθητών από το σχολικό περιβάλλον.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών βρήκαν και κατέσχεσαν, μέσα σε σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου-Λυκείου, 80 γραμμάρια κάνναβης, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και τρεις συσκευασίες με έτοιμες μικροποσότητες κάνναβης για χρήση.

Η εγκληματική οργάνωση, μέσω των ανηλίκων μελών της, χρησιμοποιούσε το σχολικό συγκρότημα ως χώρο αποθήκευσης και απόκρυψης των ναρκωτικών και ως ορμητήριο της για την περεταίρω διακίνησή τους. Οι κατηγορούμενοι είχαν αναγράψει ακόμη και σε τοίχο του σχολικού συγκροτήματος την τιμή πώλησης ενός γραμμαρίου κάνναβης.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων αλλά και σε σωματικές έρευνες οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν 212,9 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 21,8 γραμμάρια κοκαΐνης, 29,7 γραμμάρια MDMA, δύο αυτοσχέδια τσιγάρα με μίγμα κάνναβης και καπνού, τέσσερα μαχαίρια (τύπου πεταλούδα), δύο σιδερογροθιές, ένα ξύλινο μπαστούνι, τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, δύο αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα, καθώς και 4.450 ευρώ.