Μία περίεργη διάρρηξη απασχολεί εδώ και κάποιες ώρες την Αστυνομία και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες του in νωρίς το μεσημέρι άγνωστοι διέρρηξαν το γραφείο του διευθυντή της Διεύθυνσης Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών που εδρεύει στην οδό Ευαγγελιστρίας στο κέντρο της Αθήνας.

Πρόκειται για το γραφείο 304 του προϊστάμενου της διεύθυνσης που είναι αρμόδια και έχει την ευθύνη για τη διεξαγωγή των εκλογών στη χώρα και φυσικά την κατάρτιση των εκλογικών καταλόγων.

Την ανησυχία για τη διάρρηξη αυτή αυξάνει το γεγονός ότι σημειώθηκε την ημέρα που παραδόθηκε στις Αρχές το πόρισμα του υπουργείου Εσωτερικών για το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων εκλογέων του εξωτερικού προς όφελος της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, το λεγόμενο email gate.

Ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in η διάρρηξη σημειώθηκε μεταξύ 13.30 και 14.30 όταν ο διευθυντής συμμετείχε σε σύσκεψη στα γραφεία του υπουργείου επί της οδού Σταδίου και κάλεσε την ιδιαιτέρα του να του μεταφέρει κάποια έγγραφα από το δικό του γραφείο στην οδό Ευαγγελιστρίας.

Η υπάλληλος όταν επέστρεψε στο γραφείο διαπίστωσε ότι η πόρτα ήταν ανοιχτή αν και την είχε κλειδώσει φεύγοντας, ενώ ήταν εμφανή και τα σημάδια διάρρηξης στην κλειδαριά, στο πόμολο και σε άλλα σημεία της πόρτας.

Άμεσα ενημέρωσε τον διευθυντή της ο οποίος κάλεσε το 100 αναφέροντας το περιστατικό.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο διευθυντής αναμένεται άμεσα, εντός της ημέρας, να καταθέσει και μήνυση στο ΑΤ Ακροπόλεως.

Άγνωστος ο σκοπός τη διάρρηξης

Για την ώρα δεν έχει διευκρινιστεί ποιος ήταν ο σκοπός της διάρρηξης ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί και η έρευνα της αστυνομίας στον χώρο.

Είναι άγνωστο αν ο δράστης ή οι δράστες αφαίρεσαν προσωπικά αντικείμενα ή υπηρεσιακά έγγραφα ή αν σκοπός τους ήταν η πρόσβαση στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα ηλεκτρονικά αρχεία με ό,τι συνεπάγεται αυτό σε μια τόσο ευαίσθητη υπηρεσία.

Επίσης είναι περίεργο το γεγονός ότι κανείς από τους υπαλλήλους των άλλων γραφείων στον ίδιο όροφο δεν είδαν ή δεν άκουσαν κάτι το επίμαχο διάστημα όπως ανέφεραν στους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο.

Το πόρισμα για το σκάνδαλο με τα email

Το ενδιαφέρον και τον προβληματισμό για το συμβάν ενισχύει το γεγονός ότι σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι η Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου του Υπουργείου ολοκλήρωσε την έρευνα και παραδόθηκε στην Εισαγγελία το πόρισμα για την υπόθεση – σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων προς όφελος της ευρωβουλευτή Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

Για την ώρα κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν η διάρρηξη σχετίζεται με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Πάντως στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι στο πόρισμα συστήνονται να ληφθούν μέτρα στη βάση των ευρημάτων.

«Περιλαμβάνονται επίσης συστάσεις για την περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε σχέση με την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.