Ο Ολυμπιακός «πέταξε» για τη Βαρκελώνη όπου αύριο (24/4, 22:00) θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα στο πρώτο παιχνίδι των ομάδων για τα πλέι οφ της Euroleague.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε κατά την αναχώρηση των Ερυθρόλευκων τονίζοντας πως υπάρχουν παίκτες για να καλύψουν το κενό του Κώστα Παπανικολάου (ίωση), ενώ στάθηκε και στην ποιότητα της Μπαρτσελόνα.

Οι δηλώσεις που έκανε ο Γιώργος Μπαρτζώκας:

«Δεν υπάρχει αμφιβολία για τη δυσκολία του εγχειρήματος. Όμως, έχουμε συγκεντρωθεί στο πρώτο παιχνίδι μόνο όχι στην σειρά. Ο Παπανικολάου ανέβασε πολύ πυρετό και έπρεπε να μείνει πίσω.

Όποιος ξέρει τον Ολυμπιακό ξέρει ότι είναι σημαντική η παρουσία του και η απουσία του προφανώς θα είναι σημαντική. Ευτυχώς φέτος έχουμε αρκετούς παίκτες για να μπορέσουν να κάνουν τα πράγματα που εκείνος κάνει στο παρκέ».

Για την Μπαρτσελόνα: «Η Μπαρτσελόνα είναι μια πολύ έμπειρη ομάδα. Με μια πολύ δυνατή έδρα. Διάβασα πως είναι η πιο δυνατή έδρα στη Euroleague. Αυτό σημαίνει πως εμείς για να κερδίσουμε εκεί θα πρέπει να κάνουμε πραγματικά καλά παιχνίδια. Και ομαδικά, αλλά και ατομικά οι παίκτες να βρεθούν σε καλή βραδιά. Το πλάνο μας πρέπει να είναι αποτελεσματικό.

Νομίζω πως γενικά πάντα τα ριμπάουντ παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Οι κατοχές… Γενικά τα μαθηματικά είναι σημαντικά σε αυτές τις περιπτώσεις. Θα προσπαθήσουμε να ρίξουμε τα ποσοστά τους.

Εμείς αποδεδειγμένα έχουμε καλή άμυνα, αλλά πρέπει να μην τους δώσουμε παραπάνω κατοχές, να μην κάνουμε λάθη και αν ελέγξουμε το παιχνίδι όσον αφορά αυτό, θεωρώ πως θα έχουμε σοβαρή τύχη να κερδίσουμε».