Πρέπει να παραδεχθούμε ότι διαμορφώνεται μάλλον παράδοξη κατάσταση: η ΝΔ παρουσιάζει ως υποψήφιο στις ευρωεκλογές τον Διονύσιο-Άλφρεντ Μπελέρη ο οποίος έχει καταδικαστεί και βρίσκεται φυλακισμένος στην Αλβανία. Από την άλλη, αναμένεται από στιγμή σε στιγμή να ακυρωθεί η εκλογής 12 βουλευτών  του ελληνικού κοινοβουλίου, αν κριθεί από τα δικαστήρια ότι είναι υποχείρια του Ηλία Κασιδιάρη που είναι καταδικασμένος και φυλακισμένος στην Ελλάδα.

Η ΝΔ προσπαθεί δια της εκλογής του κύριου Μπελέρη στο ευρωκοινοβούλιο να απελευθερώσει τον αδίκως καταδικασθέντα Έλληνα και Αλβανό πολίτη, συνεπικουρώντας το υπουργείο Εξωτερικών που καταγγέλλει διεθνώς την αλβανική δικαιοσύνη. Αυτό, ίσως θεωρηθεί από  προκατειλημμένους ανθέλληνες παγκόσμια πρωτοτυπία αλλά δεν είναι διότι στη χώρα μας έχει συμβεί δύο φορές: έκανε ακριβώς το ίδιο το 1951 και το 1961 η ΕΔΑ προκειμένου να απελευθερώσει, εκλέγοντάς τους βουλευτές, καταδικασμένα και φυλακισμένα υψηλόβαθμα στελέχη του ΚΚΕ. Αλλά απέτυχε, τα ελληνικά δικαστήρια ακύρωσαν την εκλογή τους.

Ήτοι, έχουμε εξαιρετικά ενδιαφέρον φαινόμενο: τις νομικές-πολιτικές μεθόδους του ηττημένου και παράνομου ΚΚΕ κατά του ελληνικού κράτους, τις διεθνοποιεί σήμερα η ΝΔ (για την ακρίβεια: το σαμαρικό κόμμα του συνασπισμού «ΝΔ») και τις χρησιμοποιεί σε βάρος άλλου κράτους. Από την άλλη, όχι μόνο δεν επιτρέπει σε καταδικασμένο από τα ελληνικά δικαστήρια να είναι υποψήφιος αλλά επιπλέον (φαίνεται ότι) θα ακυρώσει την εκλογή 12 βουλευτών διότι αποτελούν «Δούρειο Ίππο» του φυλακισμένου.

Αν εκλεγεί ο κύριος Μπελέρης και η Αλβανία φερθεί κάπως σαν την Ελλάδα και δεν τον απελευθερώσει, το ευρωκοινοβούλιο θα εκδίδει ψηφίσματα κατά του αλβανικού κράτους, θα στέλνει επιτροπές να του συμπαραστέκονται στις φυλακές, θα δούμε ίσως και «δίκαιους ευρωβουλευτές» να κάνουν απεργία πείνας σε κεντρική πλατεία των Τιράνων υπέρ του κύριου Μπελέρη;

Και αν έρθουν στη χώρα μας ακραίοι ευρωβουλευτές ή βουλευτές και κάνουν απεργία πείνας υπέρ των βουλευτών που θα απολυθούν ως υποχείρια του Ηλία Κασιδιάρη; Τι θα κάνει το ελληνικό κράτος; Θα τους κατηγορήσει ότι είναι μέλη εγκληματικής συμμορίας και θα τους συλλάβει, ζητώντας παράλληλα την ακύρωση της εκλογής τους;

Σε συνδυασμό με τον μεγάλο  αριθμό ακραίων ή απλώς περίεργων κομμάτων που ήδη βρίσκονται στη βουλή, με τον θεοφώτιστο αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης που αποκτήσαμε πρόσφατα, με τα νομικά και πολιτικά προβλήματα που θα δημιουργήσει η τυχόν ακύρωση της εκλογής των 12 «Σπαρτιατών», σύντομα θα βρεθούμε μπροστά σε παράδοξες καταστάσεις.

Ισως απλώς γελοίες, που θα αναδεικνύουν την ελληνική ιδιαιτερότητα· ορισμένοι όμως θα τις λένε ιδιαίτερες που αναδεικνύουν τη γελοιότητα –αν όχι σαθρότητα– του ελληνικού κομματικού συστήματος.