Η κακοποίηση μιας ηλικιωμένης γυναίκας που πάσχει από άνοια, εντός του οίκου ευγηρίας που διαμένει, δημιουργεί οργή και αποτροπιασμό.

Μία υπάλληλος στο Μίσιγκαν κατηγορήθηκε για επίθεση και βασανιστήρια επειδή φέρεται να ξυλοκόπησε την 93χρονη γυναίκα που είχε υπό τη φροντίδα της – με την κακοποίηση μάλιστα να καταγράφεται σε βίντεο παρακολούθησης, σύμφωνα με την New York Post.

Η Dontia Shawnra Arrington, 26 ετών, κατηγορήθηκε για κακοποίηση ευάλωτου ενήλικα, βασανισμό με σκοπό την πρόκληση σκληρού ή ακραίου σωματικού και ψυχικού πόνου και επίθεση με σκοπό την πρόκληση σωματικής βλάβης στο περιστατικό που αναστάτωσε το στομάχι στην εγκατάσταση Landings of Genesee Valley, ανέφερε το WNEM-TV News.

Την χτυπάει με μια βρώμικη πάνα

«Βλέπετε πόσο ευάλωτη είναι η γυναίκα από το γεγονός ότι χτυπιέται με μια λερωμένη πάνα 2 ή 3 κιλών»,  δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Genesee Chris Swanson στο πρακτορείο.

«Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Η υπάλληλος έβαλε  το χέρι της στο λαιμό της με μια ασφυκτική λαβή, που  μπορεί να σκοτώσει ανθρώπους, ειδικά έναν 93χρονο».

Ήμουν συγκλονισμένος», δήλωσε ο εισαγγελέας της κομητείας Genesee, David Layton, στο WNEM για το βίντεο. «Ήμουν αηδιασμένος και πολύ θυμωμένος», συνέχισε. «Και είπα στην επικεφαλής βοηθό εισαγγελέα: “Θα πρέπει να απαγγείλουμε όσο πιο αυστηρές κατηγορίες μπορούμε σε αυτή τη γυναίκα”».

Η Arrington είναι αντιμέτωπη ακόμη και με ισόβια κάθειρξη, αν καταδικαστεί για όλες τις κατηγορίες. Διατάχθηκε η κράτησή της με εγγύηση 45.000 δολαρίων και αναμένεται να επιστρέψει στο δικαστήριο την Πέμπτη.

Δείτε το εξοργιστικό βίντεο από το 0:40 λεπτό και μετά: