Διακοπές και στιγμές χαλάρωσης επιζητούμε όλοι. Για να περάσουμε καλά και να κάνουμε διάλειμμα δεν είναι ανάγκη να πάμε κάπου μόνοι μας. Το ταξίδι με φίλους είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία.

Ωστόσο, για να πάνε όλα καλά, χωρίς εκνευριστικά λάθη θα πρέπει να κάνουμε και την σωστή προετοιμασία. Για μια αξέχαστη εκδρομή με γέλια και χαρές πρέπει να προσέξουμε τις «παγίδες» τις οποίες πρέπει και να αποφύγουμε.

Οι διακοπές έχουν σκοπό την ξεκούραση και τη φόρτωση μπαταριών, συνεπώς δεν υπάρχει χώρος για εντάσεις και παρεξηγήσεις.

Οδηγός για ένα ταξίδι χωρίς παρεξηγήσεις

Μετά από μελέτη που έγινε, εντοπίστηκαν τα πιο συχνά λάθη που κάνουν όσοι ταξιδεύουν με την παρέα τους, εκνευρίζοντας και φέρνοντας σε δύσκολη θέση τους υπόλοιπους. Ακολουθεί ένας αναλυτικός οδηγός για όσα πρέπει ή δεν πρέπει να κάνεις από τη στιγμή που αρχίζετε με τους φίλους σου την προετοιμασία ενός ταξιδιού.

Να αποφεύγεις τις συζητήσεις για τα χρήματα

Αφού αποφασίζεις να κάνεις ένα ταξίδι με τους φίλους σου, πρέπει να είσαι έτοιμη να εκπληρώσεις και τις οικονομικές υποχρεώσεις σου, όπως εισιτήρια, βενζίνη, διαμονή. Αν δεν είσαι διατεθειμένη να δώσεις όσα χρήματα θα δώσουν και οι υπόλοιποι, καλύτερα να μην ταξιδέψεις μαζί τους. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, συνεπώς όλα πρέπει να είναι ξεκάθαρα από την αρχή κι όλοι να έχουν διαθέσιμο το χρηματικό ποσό που τους αναλογεί.

Δεν κάνεις/κάνετε κρατήσεις

Από τη στιγμή που ταξιδεύετε πολλά άτομα μαζί, καλό θα ήταν να κάνετε κρατήσεις στα μαγαζιά ή στα μουσεία που θέλετε να επισκεφτείτε από πριν. Σε κανέναν δεν αρέσουν οι αναμονές, ούτε οι μεγάλες ουρές, συνεπώς φροντίστε το από πριν με την παρέα σου για να αποφύγετε την ταλαιπωρία.

Να αφήσεις έναν άνθρωπο να τα οργανώσει όλα

Μπορεί το ταξίδι να είναι πολύ σημαντικό, όμως εξίσου σημαντική είναι και η προετοιμασία. Μην αφήσεις ένα μέλος της παρέας να επωμιστεί όλο το βάρος της έρευνας και της δημιουργίας του προγράμματος, διότι πέρα από το γεγονός ότι είναι κουραστικό, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να κάνει λάθη. Το καλύτερο θα ήταν να μοιραστείτε όλοι μαζί τις αρμοδιότητες και στο τέλος να συζητήσετε για όσα έχει βρει ο καθένας.

Να μην είσαι flexible

Οι διακοπές με φίλους είναι γεμάτες πλεονεκτήματα, όμως για να τα χαρείς, θα πρέπει να είσαι flexible. Σκοπός είναι να περάσετε όλοι καλά, οπότε δεν ωφελεί πουθενά να επιμένεις στις προτάσεις σου και σε όσα θέλεις εσύ να κάνεις, ενώ οι υπόλοιποι διαφωνούν. Συζητήστε για όσα θα δείτε και ζήτα με ευγένεια να επισκεφτείτε κάποια από αυτά που υπάρχουν στη λίστα σου. Διάλεξε τα αγαπημένα σου. Ακόμα κι αν δεν καταφέρετε να πάτε, να θυμάσαι πως σημασία έχουν οι άνθρωποι κι όχι ο προορισμός.