Το περασμένο καλοκαίρι, ο 2,5 ετών Εμίλ Σολέιγ εξαφανίστηκε από το σπίτι των παππούδων του στις γαλλικές Άλπεις.

Τελευταία φορά τον είδαν να περπατάει μόνος του σε έναν δρόμο τον Ιούλιο, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένα αγωνιώδες κυνήγι για τον εντοπισμό του. Αλλά μετά από πέντε ημέρες, η αστυνομία διέκοψε τη «μεγάλης κλίμακας» έρευνα.

Και τότε, εννέα μήνες αργότερα, συγκεκριμένα στις 30 Μαρτίου, ένας πεζοπόρος έπεσε πάνω στο κρανίο του. Πήγαν τα οστά σε ένα τοπικό αστυνομικό τμήμα, ενώ τα ρούχα του ανακαλύφθηκαν διάσπαρτα μερικά μέτρα μακριά.

Όταν βρέθηκαν τα οστά του μικρού παιδιού ανακαλύφθηκε ότι υπήρχε ένα «σημάδι δαγκώματος» στο κρανίο του και τώρα, υπάρχει μια ανατριχιαστική θεωρία για το τι του συνέβη.

Η αγέλη λύκων

Ο Jean-Luc Blachon, εισαγγελέας της Aix-en-Provence που ηγείται της ποινικής έρευνας για την εξαφάνιση του μικρού παιδιού, δήλωσε ότι άγρια ζώα μπορεί να έχουν διασκορπίσει τα λείψανά του.

Αυτό θα εξηγούσε γιατί τα οστά και τα ρούχα του ήταν διάσπαρτα και θα μπορούσε ενδεχομένως να ευθύνεται για τα «μικρά κατάγματα» και τα «σημάδια δαγκώματος» στο κρανίο του.

Οι ντόπιοι από το Haut Vernet, το χωριό όπου έμενε ο Εμίλ, πιστεύουν μια θεωρία που λέει ότι το αγόρι σκοτώθηκε σε μια τραγική επίθεση από αγέλη λύκων.

«Ο μικρός πρέπει να έπεσε θύμα κάποιου ζώου. Κι εγώ βλέπω μόνο τον λύκο ως ένοχο. Λένε ότι οι λύκοι φοβούνται τους ανθρώπους, αλλά με ένα μικρό αγόρι σαν αυτό, ο λύκος θα το έβλεπε ως άλλο θήραμα» δήλωσε κάτοικος του χωριού στη Le Parisien.

Άλλοι επανέλαβαν ότι έχουν παρατηρηθεί αρκετοί λύκοι στην περιοχή, όπως ο πρόεδρος του συλλόγου κυνηγών Vernet, Stéphane Chevrier.

«Υπάρχουν κάποιοι λύκοι εδώ, ειδικά το καλοκαίρι με τα κοπάδια προβάτων. Ένας λύκος μπορεί κάλλιστα να αρπάξει ένα παιδί στο πηγάδι του χωριού και να τρέξει για μισή ώρα χωρίς να σταματήσει και χωρίς να χυθεί αίμα», δήλωσε ο δήμαρχος François Balique.

Μυστήριο η αιτία θανάτου

Ωστόσο, η αιτία θανάτου του Εμίλ δεν είναι οριστική και οι αρχές εξακολουθούν να προσπαθούν να την εξακριβώσουν.

Πριν ανακαλυφθούν τα οστά του στην περιοχή, τα συνεργεία της αστυνομίας την είχαν ήδη χτενίσει εξονυχιστικά.

Ο Blachon δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα: «Προς το παρόν, δεν μπορούμε να πούμε αν το πτώμα του Εμίλ βρισκόταν ήδη στην περιοχή που ερευνήθηκε. Δεν μπορώ να πω ότι ερευνήθηκε κάθε τετραγωνικό μέτρο. Η τοπογραφία εκεί είναι δύσκολη με απότομες πλαγιές που καθιστούν δύσκολη την παρατήρηση και την ανασκαφή. Ήταν επίσης πολύ ζεστά τον Ιούλιο του 2023, με θερμοκρασίες άνω των 30 C στη σκιά. γεγονός που θα μπορούσε να έχει επηρεάσει την αποτελεσματικότητα των σκύλων εντοπισμού και των υπέρυθρων καμερών».