Τα αίτια της τραγωδίας που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στον Πειραιά και άφησε πίσω της έναν νεκρό και τρεις τραυματίες –ένας εκ των οποίων αρκετά σοβαρά- αναζητούν οι Αρχές.

Οι υπεύθυνοι θα αναζητήσουν τι έγινε λάθος στις εργασίες που βρίσκονταν σε εξέλιξη στο ακίνητο της οδού Νεωρίων, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει η στέγη και να βρει τραγικό θάνατο ο 31χρονος Αγαθάγγελος Παπαδόπουλος.

Για το λόγο αυτό, θα βρεθεί στον ανακριτή Πειραιά ο εργολάβος που είχε αναλάβει το έργο, ενώ αναζητούνται ακόμα οι ιδιοκτήτες του ακινήτου.

Το πιθανό σενάριο που εξετάζεται είναι οι άνθρωποι που μπήκαν να κάνουν εργασίες στο κτίριο να χτύπησαν κάποιο σημείο του τοίχου ή κάποιο δοκάρι, με αποτέλεσμα να πέσει η πλάκα της οροφής.

Επισήμως αυτό θα φανεί από την αυτοψία που θα γίνει από τις αρμόδιες υπηρεσίες στο χώρο, αλλά και από τις μαρτυρίες που θα δώσουν οι εργάτες που βρίσκονταν στο κτίριο της οδού Νεωρίων.

Παράλληλα, για την υπόθεση η αστυνομία αναμένεται να συντάξει ένορκη διοικητική εξέταση με τις καταθέσεις των εργατών, ενώ για το περιστατικό διενεργεί παράλληλη προανάκριση και το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Με άδεια εργασιών μικρής κλίμακας

Το τραγικό αυτό γεγονός έφερε στο φως και ένα τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στις Υπηρεσίες Δόμησης των δήμων της χώρας, καθώς για λόγους αποσυμφόρησης κάποιες υπηρεσίες παρέχονται μόνο ηλεκτρονικά, χωρίς έλεγχο από τους αρμόδιους μηχανικούς.

Έτσι, οι υπεύθυνοι εργολάβοι και μηχανικοί αιτούνται τις άδειες μικρής κλίμακας, οι οποίες εγκρίνονται -σχεδόν αυτόματα- από το σύστημα, χωρίς ωστόσο οι εργασίες αυτές να εποπτεύονται από μηχανικό.