Εξιτήριο από το Τζάνειο νοσοκομείο έλαβε το μεσημέρι της Δευτέρας ο δράστης της γυναικοκτονίας της άτυχης Κυριακής Γρίβα έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Ο 39χρονος οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να παραμείνει στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών.

Με κάμερες ασφαλείας

Εκεί, ο δολοφόνος της Κυριακής, θα βρίσκεται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο, προκειμένου να βρίσκεται υπό συνεχή επιτήρηση.

Για το λόγο αυτό θα παρακολουθείται από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας, θα ελέγχεται τέσσερις φορές ανά ώρα, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να πηγαίνει στην τουαλέτα του χώρου μόνο με την παρουσία φρουρού.

Συνεδρίες με ψυχίατρο

Στο εξιτήριο που έλαβε ο 39χρονος από το Τζάνειο, αναφέρεται ότι πάσχει από ψυχιατρικά προβλήματα. Για το λόγο αυτό, θα ξεκινήσει συνεδρίες με ψυχίατρο των φυλακών Κορυδαλλού.

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» & «ΤΟ ΒΗΜΑ» Βασίλης Λαμπρόπουλος, υπάλληλοι που τον έχουν συναναστραφεί, αναφέρουν πως είναι σε σύγχυση και δεν έχει τη συναίσθηση ότι το απονενοημένο διάβημα το έκανε εντός της φυλακής.

«Νομίζει, όπως λένε, πως το έχει κάνει εκτός φυλάκων» σημειώνουν, προσθέτοντας ότι ο 39χρονος υποστηρίζει ότι δε θυμάμαι την στιγμή της επίθεσης στην 28χρονη, επαναλαμβάνοντας, σε ενεστώτα χρόνο, ότι «την Κυριακή την αγαπάω», γεγονός που δείχνει πως δεν έχει πλήρη συναίσθηση του τι ακριβώς έχει συμβεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο 39χρονος νοσηλεύτηκε αρχικώς στο Αττικό νοσοκομείο, διασωληνωμένος, μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε χρησιμοποιώντας τις γάζες που είχε από τον αυτοτραυματισμό του έξω από το αστυνομικό τμήμα.

Μετά την αποσωλήνωσή του εξετάστηκε από ψυχίατρο, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να εκτιμήσει την κατάστασή του, αφού ο δράστης επέδειξε πλημμελή συνεργασία και απαντούσε στις ερωτήσεις μονολεκτικά ή με νοήματα.