Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση διερεύνησης του θανάτου του Κώστα Μανιουδάκη στις Βρύσες Χανίων.

Αστυνομικοί των ΤΑΕ Σούδας που εμπλέκονταν στον έλεγχο, κατά τη διάρκεια του οποίου ο 58χρονος έχασε τη ζωή του τον Σεπτέμβριο του 2023, καλούνται πλέον να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και από κοινού, ένα αδίκημα κακουργηματικής φύσεως.

Η δικογραφία

Η δικογραφία της υπόθεσης βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης και την περασμένη εβδομάδα διαβιβάστηκε από την εισαγγελία σε πταισματοδίκη που καλείται να λάβει εξηγήσεις ανωμοτί (χωρίς όρκο δηλαδή) από τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια θα επιστρέψει στον εισαγγελέα και εκείνος θα κρίνει, βάσει όλων των στοιχείων που θα έχουν συγκεντρωθεί, αν θα ασκήσει ποινική δίωξη και εναντίων ποιων συγκεκριμένα εμπλεκόμενων.

Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο είναι ότι προσδιορίστηκε το αδίκημα που ερευνάται, η ανθρωποκτονία δηλαδή.

Στο μεταξύ, η οικογένεια έχει πλέον λάβει αντίγραφο της δικογραφίας και γνωρίζει ποιοι είναι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Οι καταθέσεις των αστυνομικών αναμένεται να πραγματοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες. Θεωρείται πιθανό εντός διμήνου να υπάρξουν νέες εξελίξεις στην υπόθεση.

Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

Ο κ. Μανώλης Παπαδομανωλάκης, εκ των συνηγόρων της οικογένειας Μανιουδάκη, εξήγησε στο neakriti.gr ότι «διενεργείται προκαταρκτική για τη διερεύνηση του αδικήματος και καλούνται να δώσουν ανωμοτί εξηγήσεις οι τέσσερις αστυνομικοί, όχι όμως με την ιδιότητα των κατηγορουμένων καθώς δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος τους».

Όπως είπε ο κ. Παπαδομανωλάκης, ο εισαγγελέας θα αποφασίσει αν θα παραπέμψει την υπόθεση στον ανακριτή.

Ο γιος του θύματος, Αναστάσης Μανιουδάκης προχώρησε στην παρακάτω ανάρτηση, για τις τελευταίες εξελίξεις: