Συνεδριάζει εκτάκτως υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το ΚΥΣΕΑ στις 18:00 μετά την επικίνδυνη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή.

Στον απόηχο της επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ και με το τελευταίο να ορκίζεται οργισμένη απάντηση, σήμανε συναγερμός και στην Ελλάδα, με το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) να συνεδριάζει στο Μέγαρο Μαξίμου το απόγευμα της Κυριακής, και τον υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια να επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα από τις ΗΠΑ, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

«Βρισκόμαστε σε μια περιοχή με επαναλαμβανόμενες κρίσεις. Πρέπει να επιστρέψω στην Αθήνα για να συμμετάσχω στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ» δήλωσε από τις ΗΠΑ ο κ. Δένδιας, που λόγω των ραγδαίων εξελίξεων, δεν θα παραστεί στην παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της εθνικής παλιγγενεσίας του 1821 που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην 5η Λεωφόρο στη Νέα Υόρκη.

Ενδεικτική της ανησυχίας που επικρατεί η δήλωση του κ. Δένδια που όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «Δυστυχώς, όπως όλοι γνωρίζετε, υπάρχει μια εξελισσόμενη κατάσταση μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ στην περιοχή μας. Πάντα λέω στις ομιλίες μου ότι η Ελλάδα δεν είναι ευλογημένη στην τοποθεσία της στη γεωγραφία. Βρισκόμαστε σε μια περιοχή με κρίσεις που συμβαίνουν ξανά και ξανά.»

«Λόγω του χαρτοφυλακίου μου, θα πρέπει να συμμετάσχω στο κυβερνητικό συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας αύριο, Κυριακή το απόγευμα» δήλωσε ο κ. Δένδιας ανακοινώνοντας την εσπευσμένη επιστροφή του στην Αθήνα.