Το δράμα πέντε ανήλικων παιδιών -ηλικίας από 5 έως 16 ετών- έφερε στο «φως» της δημοσιότητας το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας, εκδικάζοντας υπόθεση κακοποίησής τους από τον πατέρα και σύντροφο της μητέρας τους, και μάλιστα με την ανοχή της τελευταίας.

Από τα συνολικά πέντε παιδιά, τα τέσσερα μεγαλύτερα ήταν από τον πρώτο γάμο της γυναίκας, ενώ το μικρότερο ήταν «καρπός» της σχέσης των δύο κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, και όπως γράφει το Lamiareport.gr, ο άνδρας άφηνε κατ’ επανάληψη νηστικά τα πέντε παιδιά ως πρακτική τιμωρίας, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που τα χτυπούσε. Και όλα αυτά με την ανοχή -όπως είχε διατυπωθεί αρχικά- της μητέρας.

Αποκορύφωμα της βίαιης συμπεριφοράς του κατηγορούμενοι άνδρα ήταν όταν δεν δίστασε να απειλήσει με καραμπίνα τον μεγαλύτερο γιο της συντρόφου του, όταν εκείνος ήταν μόλις 14,5 ετών.

Ένοχος ο κατηγορούμενος σύντροφος, αθώα η μητέρα

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και του επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους για κάθε παιδί, ποινή που κατά συγχώνευση έφτασε τους 36 μήνες, με την πρόβλεψη του νόμου για 3ετή αναστολή.

Η μητέρα που είχε κατηγορηθεί για συνέργεια στην ανωτέρω πράξη, όπως και για συνέργεια σε έκθεση σε κίνδυνο των ανήλικων παιδιών της, τελικά κρίθηκε αθώα από το δικαστήριο.