Τις σκληρές δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη για τον Στέφανο Κασσελάκη και τα όσα είπε για την κυβέρνηση και τους στόχους του ΠΑΣΟΚ ενόψει ευρωεκλογών,  σχολιάζει η Κουμουνδούρου.

«Στη συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να εμφανίσει τον εαυτό του ως τον κύριο αντίπαλο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τα λεγόμενά του, ωστόσο, φανέρωσαν πως οι λεονταρισμοί περί ‘σκληρής αντιπολίτευσης’ δεν είναι τίποτε περισσότερο από κούφια λόγια», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με την εκτίμηση του κ. Ανδρουλάκη ότι ο πρωθυπουργός προτιμά να έχει αντίπαλο τον Στέφανο Κασσελάκη και τη «life style πολιτική».

Όπως σημειώνει η Κουμουνδούρου, «ο κ. Ανδρουλάκης, την ίδια στιγμή που χαρακτήριζε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ως αναξιόπιστη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό ως υπονομευτή του κράτους Δικαίου, φάνηκε ότι εντέλει την εμπιστεύεται ως προς τη διεξαγωγή αδιάβλητων εκλογών. Μιλάμε για την κυβέρνηση που έχει μετατρέψει τα προσωπικά δεδομένα των εκλογέων του εξωτερικού σε πεδίο για προεκλογική προπαγάνδα, εκτός όλων των άλλων».

«Κι ενώ ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ πάσχιζε να υποδυθεί τον μοναδικό αντίπαλο του Κυριάκου Μητσοτάκη, εκτοξεύοντας λάσπη προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατέληξε στο αμίμητο: ότι δεν χρειάζονται πρόωρες εκλογές γιατί το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα αναγκάσει τον κ. Μητσοτάκη να αλλάξει πολιτική!», προσθέτει.

Για να καταλήξει χαρακτηριστικά: «Είναι πλέον ολοφάνερο ποιος κάνει πλάτες στη ΝΔ. Κατά τα άλλα, ευχόμαστε στον κ. Ανδρουλάκη να συνεχίσει τα όνειρα για τη δεύτερη θέση. Τζάμπα είναι, άλλωστε».

Ανδρουλάκης: Σαχλαμάρες αυτά που λέει ο Κασσελάκης

Να σημειωθεί ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης, στη συνέντευξή του, χαρακτήρισε «σαχλαμάρες» τα όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης ζητώντας εκλογές με την παρουσία διεθνών παρατηρητών και ανέφερε εκ νέου ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτιμά να έχει αντίπαλο τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ και τη «life style πολιτική».

Προσέθεσε, μάλιστα, πως ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές θα φέρει «σοβαρή και δυνατή αντιπολίτευση» στη ΝΔ, ενώ εξέφρασε εκ νέου την πεποίθησή του ότι το κόμμα του θα έρθει δεύτερο στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Παράλληλα, υποστήριξε πως με ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ στις ευρωκάλπες, η κυβέρνηση Μητσοτάκη «θα αλλάξει τροπάριο» και θα αναγκαστεί να κάνει πράγματα, όπως να ενισχύσει το ΕΣΥ ή να αντιμετωπίσει τις κοινωνικές ανισότητες.