Σε μία προσπάθεια να υποτιμήσει το γεγονός για την κακοποίηση των δύο ανήλικων θετών παιδιών της ηλικίας 9 και 12 ετών, για την οποία καταδικάστηκε σε ποινή 16 μηνών, προχώρησε 49χρονη μητέρα από την Ζάκυνθο.

Η ίδια είπε ότι θα πάρει πίσω τα παιδιά της, ενώ υποστήριξε ότι το ένα από τα ανήλικα παιδιά της λέει ψέματα.

«Όλα αυτά είναι ψέματα»

Σε δηλώσεις της στο Star, η γυναίκα ισχυρίστηκε πως ο γιος της έχει πληγωθεί συναισθηματικά μετά την αυτοκτονία του πατέρα του.  Μάλιστα μίλησε για «ταραχή» του μεγαλύτερου παιδιού της.

«Όλα είναι μία χαρά. Δεν συμβαίνει τίποτα κακό με τα παιδιά, είχε μία ταραχή ο μεγαλύτερος» είπε.

«Όλα αυτά είναι ψέματα» ανέφερε.

Αναφορικά με τα όσα είπε ο 12χρονος η μητέρα, ισχυρίστηκε πως απλώς έσπρωξε τον ανήλικο και έπεσε κάτω.

«Τον μάλωσα λίγο, τον έσπρωξα, έπεσε κάτω. Το τόσο δα το έκανε άλλο τόσο» είπε και  ανέφερε πως «έχει πάθει φοβία από τότε που πέθανε ο πατέρας του».

Όταν τη ρώτησαν γιατί αυτοκτόνησε ο άντρας της, εκείνη είπε ότι αρρώστησε.

«Εγώ αγαπάω τα παιδιά μου και θα τα πάρω στο σπίτι μου και όλα θα είναι μια χαρά» είπε.

Το χρονικό της φρίκης

Το Κέντρο για την Κακοποίηση και Εκμετάλλευση του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημέρωσε σχετικά με το χρονικό υιοθεσίας και το περιστατικό κακοποίησης των δύο ανήλικων παιδιών.

Το 2019 τα δύο ανήλικα παιδιά είχαν απομακρυνθεί από το οικογενειακό τους περιβάλλον και φιλοξενήθηκαν στον Οργανισμό για 1,5 χρόνο. Το 2020, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Υιοθεσίας & Αναδοχής, τα παιδιά συνδέθηκαν με θετό ζευγάρι, εγκεκριμένο από την αρμόδια Περιφέρεια.

Το 2021 τα παιδιά εγκαταστάθηκαν μόνιμα στην οικία των θετών γονέων και στο τέλος του ίδιου έτους εκδόθηκε η απόφαση υιοθεσίας από το αρμόδιο δικαστήριο. «Μετά την έκδοση απόφασης υιοθεσίας εκ του νόμου προβλέπεται εποπτεία της υιοθεσίας για τρία έτη από την αρμόδια Περιφέρεια, στην προκειμένη περίπτωση την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων» σημειώνει το Χαμόγελο του Παιδιού.

«Στις 6 Απριλίου 2024 δεχτήκαμε κλήση από πολίτη όπου μας ενημέρωσε πως το ένα, εκ των δύο ανηλίκων παιδιών εκμυστηρεύτηκε ότι η μητέρα τούς ασκεί σωματική βία. Το παιδί είχε εμφανή σημάδια σωματικής κακοποίησης. Επιπλέον, ενημερωθήκαμε ότι πολύ πρόσφατα ο πατέρας των παιδιών αυτοκτόνησε».