Την ώρα που ο 39χρονος δολοφόνος της 28χρονης Κυριακής νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Αττικόν» μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε μέσα στις φυλακές, ο πατέρας της αδικοχαμένης κοπέλας ξεσπά και κάνει λόγο για ένα πανούργο άνθρωπο.

Παράλληλα και η συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας, εκτιμά πως πρόκειται για ένα προμελετημένο έγκλημα στους Αγίους Αναργύρους.

Όπως τόνισε η συνήγορος Ελένη Μαζαράκη το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, η δολοφονία ήταν μεθοδευμένη και προμελετημένη και ο δράστης ήρθε από την Άρτα με μοναδικό σκοπό να εκτελέσει το σχέδιό του κατά γράμμα.

«Ταξίδεψε για να σκοτώσει»

«Ο πατέρας της Κυριακής, είχε υποψίες ότι το παιδί του δεχόταν κακοποιητικές συμπεριφορές από τον δράστη, αλλά δεν είχε γνώση γιατί η Κυριακή τα έκρυβε αυτά για να μην τον στεναχωρήσει», ανέφερε η κ. Μαζαράκη.

«Δυστυχώς, ο πατέρας της Κυριακής, όλα αυτά τα χρόνια που υπήρχε αυτή η η σχέση, δεν τελούσε σε γνώση. Κάποιες φορές είχε κάποιες υποψίες, αλλά δυστυχώς το θύμα φρόντιζε και τις κάλυπτε, τις έκρυβε, προκειμένου να μην αναστατώνει, να μη στενοχωρεί το οικογενειακό της περιβάλλον και ιδιαίτερα τον πατέρα της», είπε χαρακτηριστικά.

Η ίδια σχολίασε τα όσα υποστηρίζει ο δράστης σχετικά με τα ψυχιατρικά του προβλήματα και την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε, τονίζοντας πως πρόκειται για τεχνάσματα που χρησιμοποιεί, με απώτερο σκοπό να πέσει στα μαλακά.

«Άλλωστε αυτό πιστοποιούν με τις γνωματεύσεις τους και οι τέσσερις δημόσιοι ψυχίατροι που τον εξέτασαν», κατέληξε η δικηγόρος του πατέρα της αδικοχαμένης Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους.

Κρεμάστηκε με επιδέσμους

Υπενθυμίζεται ότι ο 39χρονος δράστης έκανε απόπειρα αυτοκτονίας τα ξημερώματα της Κυριακής στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τον εντόπισαν στις δύο μετά τα μεσάνυχτα στο πάτωμα του θαλάμου, όπου κρατείται. Στο λαιμό του έφερε σημάδια που παρέπεμπαν σε αυτοχειρία.

Από ότι φαίνεται χρησιμοποίησε τους επιδέσμους που του είχαν βάλει οι γιατροί για τα δικά του τραύματα, όταν αυτοτραυματίστηκε μετά τη δολοφονία της Κυριακής.

Σημειώνεται δε ότι αμέσως έγιναν προσπάθειες Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης –ΚΑΡΠΑ-, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των φυλακών και στην συνέχεια στο Αττικό Νοσοκομείο όπου εισήχθη στην μονάδα εντατικής θεραπείας.

Οι γνωματεύσεις των ψυχιάτρων

Αποκαλυπτικές είναι οι γνωματεύσεις των ψυχιάτρων, οι οποίοι αναφέρουν ότι ο 39χρονος δεν χρήζει άμεσης μεταφοράς στο ψυχιατρείο, ενώ γίνεται λόγος για χειριστικές συμπεριφορές.

«Ασθενής 38 ετών ήρεμος συνεργάσιμος, διατηρεί βλεμματική επαφή και απαντά με σαφήνεια στις ερωτήσεις. Σχετικά προσανατολισμένος χωροχρονικά. Δεν αναφέρονται διαταραχές αντίληψης και ψευδαισθήσεις. Δεν ελέγχονται σοβαρές γνωστικές διαταραχές, πλην μιας επιλεκτικής αμνησίας (δεν θυμάται τι συνέβη, θυμάται όμως ότι ξύπνησε στο ασθενοφόρο)».

«Δεδομένης της κλινικής του εικόνας και λαμβάνοντας υπόψη ότι λαμβάνει ψυχιατρική φαρμακευτική αγωγή, δεν χρήζει μεταφοράς άμεσης στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού».

Σάββατο, 6 Απριλίου

«Σταθερή κλινική εικόνα. Λαμβάνει ψυχιατρική φαρμακευτική αγωγή. Δεν αναφέρει ενεργό, αυτοκτονικό ιδεασμό. Πρόβλεψη παρορμητικών χειριστικών συμπεριφορών. Συνέχιση της παραμονής του στο Κατάστημα Κρατουμένων Κορυδαλλού υπό συνθήκες αυξημένης επίβλεψης».