Τα πυρά της αντιπολίτευσης συγκεντρώσει η κυβέρνηση για τα ζητήματα της ασφάλειας και της βίας με αφορμή όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τη σοκαριστική γυναικοκτονία της 28χρονης Κυριακής έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Μιλώντας στο MEGA ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Καραμέρος τόνισε πως «χρειαζόμαστε περισσότερους αστυνομικούς στη γειτονιά και χρειαζόμαστε περισσότερο εκπαιδευμένους αστυνομικούς».

Αναφερόμενος στη χθεσινή ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνέδριο της ΝΔ ο Γιώργος Καραμέρος είπε ότι τον σόκαραν κάποια σημεία των αναφορών του πρωθυπουργού.

«Το πρώτο είναι που με μια απάθεια είπε χρειάζεται να κάνουμε περισσότερα, θυμήθηκα τη φράση που είχε πει ερωτηθείς από τον κ. Θεοδωράκη απευθυνόμενος σε μία επιζήσασα των Τεμπών «βάλε κι εσύ πλάτη». Το δεύτερο σοκαριστικό είναι ότι χθες ο κ. Μητσοτάκης είχε το πολιτικό θράσος –κατά τη γνώμη μου– να βάλει στη ίδια πρόταση τη λέξη περιπολικό και τη λέξη ταξί, όπως έκανε μοιραία και ο τηλεφωνητής της Άμεσης Δράσης με ένα λεκτικό σχήμα είπε να κάνουμε τα περιπολικά ταξί σαν να δικαιολογεί τη φράση που ακούστηκε», υπογράμμισε.

Ακολούθως ο Γιώργος Καραμέρος υποστήριξε πως «η ΝΔ προσέλαβε πολλούς αστυνομικούς και τους έβαλε γαλάζια μπλουζάκια να περιφρουρούν τις διαδηλώσεις και ήθελε να τους στείλει στα πανεπιστήμια που αποδείχθηκε φιάσκο».

«Τραγική αποτυχία της κυβέρνησης στην πιο σπουδαία υπόσχεση που είχε δώσει στους Έλληνες πολίτες»

Από την πλευρά του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης επισήμανε ότι «με αφορμή αυτή την τραγική γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα έρχεται στην επιφάνεια ένα μεγάλο θέμα που αποδεικνύει την τραγική αποτυχία της κυβέρνησης στην πιο σπουδαία υπόσχεση που είχε δώσει στους Έλληνες πολίτες ότι δεσμεύεται να προστατεύσει την ασφάλεια και τη ζωή σας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «εκτός από τις πολλαπλές γυναικοκτονίες των τελευταίων, έχουμε βία έξω και μέσα στα σχολεία, βία έξω και μέσα από τα γήπεδα, βία μέσα κι έξω από τις πλατείες. Εδώ είναι μια συνολική αποτυχία της πολιτικής της ΝΔ».

Ως προς τις πολιτικές που πρέπει να υιοθετηθούν για να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα, ο Γιάννης Μανιάτης υποστήριξε ότι «θα πρέπει να συζητηθεί εκ βάθρων και να πάρει αποφάσεις η κυβέρνηση για το ζήτημα της εκπαίδευσης των αστυνομικών. Ένα δεύτερο ζήτημα έχει να κάνει με τη διαχείριση του μεγάλου ανθρώπινου δυναμικού που έχουμε στους αστυνομικούς».

«Πρέπει γενικά να αλλάξει η φιλοσοφία για το πώς αντιμετωπίζουμε το βαρύ έγκλημα»

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Καραγκούνης τόνισε ότι στη γυναικοκτονία της 28χρονης όλα έγιναν λάθος, ενώ επρόκειτο για ένα αδιανόητο συμβάν. «Διότι ένας πολίτης δολοφονήθηκε έξω από αστυνομικό τμήμα. Δεν μπορούμε να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας. Πρέπει γενικά να αλλάξει η φιλοσοφία για το πώς αντιμετωπίζουμε το βαρύ έγκλημα και τι γίνεται σε κάθε περίπτωση», ανέφερε χαρακτηριστικών.

Ως προς το ζήτημα απόδοσης πολιτικών ευθυνών ο Κώστας Καραγκούνης υποστήριξε πως «δεν ξέρω αν αυτός είναι ο δόκιμος τρόπος», συμπληρώνοντας ότι «μια κυβέρνηση θα έπρεπε να αξιολογείται με αυτά που κάνει».

Σχετικά με τη δέσμη των τεσσάρων νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας που ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε πως «πολλές φορές στην πολιτική υπάρχουν πραγματικότητες που τις βλέπεις μπροστά σου κι αλλάζουν τελείως τη φιλοσοφία του πώς πολιτεύεσαι. Έχει γίνει μία πολύ συγκεκριμένη προσπάθεια από την κυβέρνηση κι έχουν μεταφερθεί πάνω από 1.000 αστυνομικοί στα τμήματα, ακριβώς για να ενισχύσουμε μια δύσκολη κατάσταση».

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA: