Δύο ακόμα κατηγορούμενοι, από την πλευρά του ΕΡΓΟΣΕ για την υπόθεση της σύμβασης 717 που κατά τις αρχές συνδέεται με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη απολογήθηκαν σήμερα ενώπιον της ευρωπαίας ανακρίτριας Χριστίνας Σαλαππα και με σύμφωνη γνώμη εντεταλμένης ευρωπαίας εισαγγελέως αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στον έναν εξ αυτων επιβλήθηκε υψηλή εγγυοδοσία 600.000 ευρώ, όπως και στους προηγούμενους κατηγορούμενους ,όπως και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Ωστόσο, στο δεύτερο κατηγορούμενο επιβλήθηκε η χαμηλότερη εγγυοδοσία 10.000 ευρώ.

Η διαφορετική ποινική μεταχείριση στο πλαίσιο κύριας ανάκρισης όπως επισημαίνουν νομικές πηγές έχει να κάνει με την ουσία της απολογίας του κατηγορούμενου ο οποίος όπως λένε με τις απαντήσεις του θα βοήθησε στην ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης και της αλήθειας.

Κανείς από τους κατηγορουμένους δεν έχει καταβάλλει την εγγυοδοσία

Κανένας από τους κατηγορουμένους για τη σύμβαση 717 που κατά τις αρχές συνδέεται με το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη δεν έχει καταβάλλει ακόμα τα ποσά των εγγυοδοσιών που τους επιβλήθηκαν μετά την απολογία τους με σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαίας ανακρίτριας και της εντεταλμένης Ευρωπαίας εισαγγελέως.

Ο δικηγόρος Θρασύβουλος Κονταξής προανήγγειλε με σημερινή τοποθέτηση του προσφυγή στη δικαιοσύνης για λογαριασμό της εντολέως του ζητώντας εξαφάνιση της εγγύησης καθώς τις 600.000 ευρώ που της επιβλήθηκαν είναι ένα ποσό που δεν διαθέτει.

«Οι υψηλές εγγυοδοσίες δεν έχουν πληρωθεί», δήλωσε συνήγορος κατηγορουμένης για τη Σύμβαση 717

Σε περίπτωση δε που η δικαστική λειτουργός το απορρίψει το επόμενο βήμα είναι προσφυγή στο Δικαστικό Συμβούλιο.