Η υπηρεσία πληροφοριών της Ρωσίας (FSB) ανακοίνωσε ότι απέτρεψε τρομοκρατική επίθεση, συλλαμβάνοντας τρεις υπόπτους, όλοι υπήκοοι ενός κράτους της Κεντρικής Ασίας που δεν έχει ακόμη κατονομαστεί.

Οι ύποπτοι, σύμφωνα με την FSB, ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα στη Σταυρούπολη, στα νότια της Ρωσίας.

Η υπηρεσία ανακοίνωσε την επιδρομή με σύντομη ανακοίνωση την Παρασκευή και έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα που δείχνουν την παρακολούθηση πάνω και τη σύλληψη των υπόπτων από βαριά οπλισμένους πράκτορες.

«Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας απέτρεψε τις τρομοκρατικές δραστηριότητες τριών πολιτών ενός από τα κράτη της Κεντρικής Ασίας, οι οποίοι είχαν σχεδιάσει τρομοκρατική ενέργεια, επιδιώκοντας να πυροδοτήσουν εκρηκτικό μηχανισμό σε χώρο μαζικών συγκεντρώσεων στην περιοχή της Σταυρούπολης», ανέφερε η υπηρεσία.

Τι είχαν στην κατοχή τους οι τρεις συλληφθέντες

Στην κατοχή των υπόπτων βρέθηκαν χημικά συστατικά για τη δημιουργία αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, καθώς και μεγάλη ποσότητα βιδών και καρφιών, που προορίζονταν να χρησιμοποιηθούν ως προκατασκευασμένα θραύσματα.

Η υπηρεσία ξεκίνησε ποινική έρευνα για τους υπόπτους, με τους τρεις συλληφθέντες να αντιμετωπίζουν τώρα κατηγορίες για τρομοκρατία. Εάν κριθούν ένοχοι, θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών, μεταδίδει το Russia Today.

Η ανακοίνωση έρχεται στον απόηχο της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στο δημαρχείο του Κρόκου έξω από τη Μόσχα την περασμένη Παρασκευή. Η επίθεση στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 144 ανθρώπους, ενώ περισσότεροι από 200 τραυματίστηκαν.

Οι τέσσερις ύποπτοι, οι οποίοι συνελήφθησαν από τις ρωσικές διωκτικές αρχές ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν στην Ουκρανία, αποδείχθηκε ότι ήταν υπήκοοι του Τατζικιστάν.