Ο βασιλιάς Κάρολος αναμένεται να απευθύνει σήμερα, «Μεγάλη Πέμπτη» για το Αγγλικανικό Πάσχα, διάγγελμα προς το έθνος, στέλνοντας παράλληλα τις ευχές του για το Πάσχα.

Το βιντεοσκοπημένα μήνυμά του αναμένεται να μεταδοθεί την ώρα της λειτουργίας του καθεδρικού ναού του Worcester. Η Καμίλα αναμένεται να τον υποστηρίξει κατά τη διάρκεια της τελετής της Πέμπτης εν μέσω των προβλημάτων υγείας του.

Ο βασιλιάς Κάρολος θα επαναλάβει τη δέσμευση που έδωσε στη Στέψη του και θα τονίσει τη σημασία των πράξεων φιλίας στο σημερινό πασχαλινό του μήνυμα.

Ο 75χρονος μονάρχης ηχογράφησε μια ανάγνωση της Αγίας Γραφής και ένα προσωπικό μήνυμα για την εκκλησία στην τελετή της Μεγάλης Πέμπτης στον καθεδρικό ναό του Worcester.

Η παράδοση των νομισμάτων

Η βασίλισσα Καμίλα, 76 ετών, θα τον υποστηρίξει και θα μοιράσει τελετουργικά νομίσματα σε 75 άντρες και 75 γυναίκες (ο αριθμός αντανακλά την ηλικία του Καρόλου).

Στο σύντομο προσωπικό του μήνυμα, ο βασιλιάς θα πει πως ως έθνος χρειαζόμαστε και ωφελούμαστε πολύ από εκείνους που μας απλώνουν το χέρι της φιλίας, ειδικά σε μια περίοδο ανάγκης.

Θα επαινέσει τους παραλήπτες των νομισμάτων ως «υπέροχα παραδείγματα τέτοιας καλοσύνης». Θα διαβάσει από τη Βίβλο και θα πει πως ο Ιησούς μας έδωσε ένα παράδειγμα του πώς θα έπρεπε να υπηρετούμε και να φροντίζουμε ο ένας τον άλλο.

Ο βασιλιάς Κάρολος, που διαγνώστηκε με καρκίνο στις 5 Φεβρουαρίου, θα δώσει το παρών στην πασχαλινή λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Windsor, μαζί με τα υπόλοιπα υψηλόβαθμα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Από την τελετή θα λείπει η πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον που αποκάλυψε τη σοκαριστική διάγνωσή της με καρκίνο και πως υποβάλλεται σε προληπτική χημειοθεραπεία σε ένα συγκινητικό βιντεοσκοπημένο μήνυμά της.