Με ταχύτατους ρυθμούς ολοκληρώθηκε η δίκη για την αποκαλούμενη υπόθεση της Πολυτεχνειούπολης.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, που για λόγους άμεσης διεξαγωγής της δίκης που στο… παρά πέντε έφτασε στο ακροατήριο συνεδρίαζε σε καθημερινή βάση και πριν λίγο εξέδωσε την ετυμηγορία του για την υπόθεση.

Οι δικαστές κήρυξαν ενόχους 8 κατηγορούμενους για κακουργηματικές και πλημμεληματικές πράξεις και αθώωσαν, ομόφωνα ή κατά πλειοψηφία σε άλλες περιπτώσεις, τους υπόλοιπους 16 κατηγορούμενους.

Ο 30χρονος αθωώθηκε κατά πλειοψηφία για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος δοκιμής αστυνομικού, καθώς κατηγορήθηκε ότι της επιτέθηκε με κατσαβίδι και την τραυμάτισε στα χέρια, κατά την έφοδο της αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη, το Σεπτέμβριο 2022.

Στην απόφαση ως προς αυτό το σκέλος μειοψήφησαν οι τακτικοί δικαστές που είχαν την άποψη ότι ο κατηγορούμενος θα πρέπει να καταδικαστεί για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Ακόμη, 5 κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για επιμέρους πράξεις κατά περίπτωση, όπως συμμορία, ληστεία, κλοπή, διακεκριμένη χρήση ναρκωτικών και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Η διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των δικηγόρων των κατηγορουμένων, οι οποίοι ζητούν την αναγνώριση ελαφρυντικών για όσους κρίθηκαν ένοχοι.