Σάλος με την εξάρθρωση του κυκλώματος, με «πρωταγωνίστρια» μια 25χρονη, που εξωθούσε ανήλικες κοπέλες στην πορνεία και σε «ραντεβού» σε διάφορα ξενοδοχεία της Αθήνας. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις η «πληρωμή» των κοριτσιών γινόταν με παροχή ναρκωτικών ή… και τατουάζ.

Όπως καταδεικνύεται και από τη δυσώδη υπόθεση με τους εκατοντάδες βιαστές της 12χρονης στα Σεπόλια, αλλά και σε αυτής της «Λορέλας», φαίνεται ότι οι περιπτώσεις αυτές ούτε μεμονώμένες είναι ούτε εξαιρέσεις αποτελούν. Το αντίθετο μάλλον.

Πρόκειται για ένα νέο σχετικά φαινόμενο κοινωνικού εκμαυλισμού, καθώς όπως ενημέρωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια πρωινής εκπομπής, όπως δείχνουν οι έρευνες «δεν μπορεί να αποκλειστεί η ύπαρξη παράλληλου κυκλώματος, ή και πολλών διαφορετικών κυκλωμάτων, με παρόμοια δράση».

Η φρικιαστική υπόθεση

Για την εν λόγω υπόθεση, συνολικά έχουν συλληφθεί έξι άτομα, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο φέρεται να έχει μία 25χρονη ονόματι Μαρία Ηλιάνα η οποία, μαζί με ακόμη τρία άτομα (δύο άνδρες και μία γυναίκα) εξωθούσαν τις ανήλικες στην πορνεία λαμβάνοντας χρηματικά ανταλλάγματα.

Οι τέσσερις από τους συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή, ενώ χθες το απόγευμα συνελήφθησαν δύο ακόμη άτομα με εντάλματα που ίσχυαν σε βάρος τους και θα οδηγηθούν και εκείνοι αρμοδίως στον εισαγγελέα.

Η  25χρονη από το καλοκαίρι του 2023 στρατολόγησε επτά ανήλικα κορίτσια που είχαν συμπληρώσει τα 14 έτη, αφού προηγουμένως είχε αναπτύξει φιλική σχέση μαζί τους.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός πως κάποιοι από τους «πελάτες», οι οποίοι συνευρίσκονταν με τις ανήλικες, σε συνεννόηση με την 25χρονη, παρείχαν ως αμοιβή στα κορίτσια, αντί χρημάτων, ναρκωτικές ουσίες και συγκεκριμένα κοκαΐνη. Ο αριθμός των πελατών είναι ακόμη απροσδιόριστος με την έρευνα των Αρχών για τον εντοπισμό τους να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Η 25χρονη που κατηγορείται για μαστροπεία

Δεν αποκλείεται η ύπαρξη παράλληλου κυκλώματος ή κι άλλων με παρόμοια δράση

Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι ανησυχητικά, καταδεικνύοντας ότι η μαστροπεία ανηλίκων είναι μια βραδυφλεγής βόμβα, που κάποια στιγμή «θα κάνει μεγάλο μπαμ στη χώρα».

Η συγκεκριμένη υπόθεση εξάλλου δεν είναι μεμονωμένη. Η αστυνομία ήδη έχει εντοπίσει κοινά στοιχεία με την υπόθεση  της «Λορέλας» στον Κολωνό.

«Και στα δύο κυκλώματα τα αρχηγικά μέλη ήταν γυναίκες. Δύο από τα ανήλικα κορίτσια εντοπίζονται ως θύματα και στα δύο κυκλώματα. Υπάρχει και ένας δράστης, ο οποίος στην πρώτη περίπτωση ήταν ένας «πελάτης», αλλά στο νέο κύκλωμα μαστροπείας που εξαρθρώθηκε διευκόλυνε και κάποιες από τις κοπέλες να συνευρεθούν με άλλους άνδρες έναντι χρηματικής αμοιβής», είπε στην ΕΡΤ, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου.

Όπως ανέφερε για την πρόσφατη υπόθεση μαστροπείας με τις έξι συλλήψεις «Υπήρχαν περιπτώσεις που προσφέρθηκε στα κορίτσια ως αντάλλαγμα η χρήση ναρκωτικών ουσιών όπως και περίπτωση όπου προσφέρθηκαν υπηρεσίες τατουάζ από κατηγορούμενο σε κάποιες ανήλικες κοπέλες αλλά και στην προηγούμενη περίπτωση είχαμε κάτι αντίστοιχο».

Η ίδια σημείωσε επίσης (μιλώντας στον ΑΝΤ1) ότι «τα θύματα προσεγγίζονταν από το φιλικό περιβάλλον» και ότι και στις δύο υποθέσεις έγιναν καταγγελίες στην Αστυνομία από συγγενικά πρόσωπα των θυμάτων, και όχι από τα ίδια τα κορίτσια.

«Η οικογένεια δεν γνώριζε» είπε, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γινόταν γενετήσιες πράξεις σε βάρος των κοριτσιών και πριν τον Ιούνιο του 2023, όταν τα παιδιά ήταν μικρότερα των 15 ετών. Σύμφωνα με την ίδια, υπάρχουν στοιχεία και σε αυτή και στην προηγούμενη υπόθεση ότι οι πελάτες γνώριζαν ότι τα παιδιά ήταν μικρής ηλικίας.

«Δεν μπορεί να αποκλειστεί η ύπαρξη παράλληλου κυκλώματος, ή και πολλών διαφορετικών κυκλωμάτων, με παρόμοια δράση», υπογράμμισε η κ. Δημογλίδου.

«Υπάρχει δυναμική για αυτού του τύπου εγκλήματα»

«Υπάρχει δυναμική για αυτού του τύπου εγκλήματα, διότι υπάρχει και προσφορά και ζήτηση. Μακάρι να διαψευσθούμε αλλά δεν νομίζω. Η στρατολόγηση των κοριτσιών στο κύκλωμα αυτό ήταν εύκολη», ανέφερε στον ΑΝΤ1, ο Γιώργος Κανιάρης,  δικηγόρος της οικογένειας 15χρονης – θύματος του κυκλώματος.

Ο ίδιος σημείωσε ότι τα θύματα συνήθως είναι ευάλωτα άτομα, που εύκολα γίνονται υποχείρια και έρμαια στα χέρια των σωματεμπόρων.

Κατά τον ίδιο, το φαινόμενο αυτό καταδεικνύει τον εκμαυλισμό της κοινωνίας και τονίζει ότι στη συνέχεια της ζωής τους αυτά τα παιδιά-θύματα οδηγούνται στη νεανική παραβατικότητα και εγκληματικότητα.

«Έπαιρναν 14χρονα κοριτσάκια και τα έκαναν πόρνες»

«Είναι άλλη μία μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ και είναι πολύ μεγάλη γιατί αφορά παιδιά. Μιλάμε για 12χρονα, 13χρονα κοριτσάκια που τα ψάρευαν μέσα από το διαδίκτυο, και με άλλους τρόπους, με οικονομικά δέλεαρ, και τα πετάγανε στη βίζιτα», είπε στο MEGA, ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας.

«Έβλεπαν αυτά τα μικρά παιδάκια λεφτά, κινητά, γεύματα σε μεγάλα εστιατόρια, ένα κομμάτι της μεγάλης ζωής, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι τους εκμεταλλεύονταν και τα εξωθούσαν στην πορνεία».

Όπως λέει ο ίδιος: «Έπαιρναν 14χρονα κοριτσάκια με δέλεαρ και τα έκαναν πόρνες κανονικές».

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα: «Αυτά τα κοριτσάκια συνήθως είχαν την τάση να επιδεικνύονται στο διαδίκτυο. Στις προσωπικές τους σελίδες, αυτά τα μικρά κορίτσια έβαζαν Rolls-Royce, Ferrari, ακριβά… Σε ένα τραπ στυλ, με αποτέλεσμα να τα τσιμπάνε, ότι έχουν μια ροπή προς το πλούσιο, προς το γκλάμουρ. (…) Έχουν κάνει ένα κύκλωμα 4 βασικά άτομα και μια κοπέλα που προμήθευε με ναρκωτικά και τους θύτες και τα θύματα, έναντι μεγάλης αμοιβής».

Η Αστυνομία ερευνά «πόσα πλοκάμια έχει αυτό το κύκλωμα και αν υπάρχουν άλλοι άνθρωποι, αφανείς ή επιφανείς. Ένα κοριτσάκι 14 χρόνων που κάνει 3-4 ερωτικά ραντεβού με πελάτες σε ημιδιαμονής, την έχουν μετατρέψει σε κανονική πόρνη».

«Κάποια στιγμή η πορνεία των ανηλίκων θα κάνει μεγάλο μπαμ στη χώρα, είναι καζάνι που βράζει», καταλήγει ο κ. Μπαλάσκας.

«Να μιλήσουν οι μητέρες»

Να μιλήσουν οι μητέρες που τα παιδιά τους έχουν πέσει θύματα τέτοιων κυκλωμάτων, καλεί η μητέρα κοριτσιού που φέρεται να εμπλέκεται στο νέο κύκλωμα μαστροπείας.

«Δεν κατάφερε να κάνει την κόρη μου βίζιτα. Η μικρή μου ευτυχώς αντιστάθηκε. Της είπε: ΟΧΙ! Της είπε δεν θέλει να κάνει αυτό το πράγμα. Όμως της έκανε πρόταση και της είπε να της δίνει 50 ευρώ από κάθε πελάτη που θα πηγαίνει. Όμως η κόρη μου αντιστάθηκε», λέει η μητέρα (ΑΝΤ1).

«Εγώ ήθελα να βοηθήσω μια άλλη μαμά, μετά βρέθηκαν άλλες 6 μητέρες, άλλες 6 οικογένειες. Πέρα από βίζιτες, έβαζε τα κορίτσια να κλέβουν. Η δικιά μου είναι άχρηστη για να κλέβει. Όμως μαζί με τους άλλους της κατέστρεψαν το ποινικό μητρώο. Συνέχεια την μικρή μου την έπιανε η Αστυνομία. Αφού δεν το έχει το κορίτσι μου, δεν ξέρει να κλέβει. Ήξερα ότι την έχουν μπλέξει και την κατηγορούν χωρίς λόγο αυτοί για να βγουν λάδι.

Είχα ζητήσει να ανοίξει ο φάκελος της 25χρονης από πριν. Έκαναν παρέα με την Λορέλα», είπε η μητέρα.

Συνέχισε λέγοντας «Εδώ είναι χώρα σας, εγώ είμαι φιλοξενούμενη εδώ. Παλέψτε Έλληνες για το μέλλον των παιδιών σας! Σώστε τα από αυτούς τους ανθρώπους. Είναι και άλλοι στο κύκλωμα που δεν έχουν ακόμη λογικά εντοπιστεί. Όσες μητέρες τα κοριτσάκια τους έχουν πέσει θύματα να βγουν να μιλήσουν».

Η αποκάλυψη του κυκλώματος

Το κουβάρι της νέας, φρικιαστικής υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται τον περασμένο Οκτώβριο όταν η 22χρονη αδερφή ενός εκ των θυμάτων, κατέθεσε στην αστυνομία, ότι είδε μηνύματα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης της αδελφής της, με ραντεβού που κλείνονταν σε ξενοδοχεία της Αθήνας και της Γλυφάδας.

Η ίδια στους αστυνομικούς πώς η 17χρονη αδερφή της έφευγε συχνά από το σπίτι τα βράδια, ενώ στο κινητό της είχε διαβάσει συνομιλίες της στο Instagram με έναν άνδρα ονόματι «Βαγγέλη», με τον οποίον συζητούσαν την επ’ αμοιβή ερωτική συνεύρεσή τους σε ξενοδοχείο στον Κεραμεικό.

Η ίδια γυναίκα ήταν αυτή που υπέδειξε την 25χρονη ως το άτομο που εξώθησε την αδελφή της στην πορνεία, φέρνοντάς τη σε επαφή με έναν άνδρα από την πλατεία Βάθης με το όνομα «Αλέκος» που «πλήρωνε για να βλέπει γυμνά ανήλικα κορίτσια».

Η 22χρονη κατονόμασε επίσης τον οδηγό ταξί «Μάνο» αλλά και τον «Ζάχο» που πήγαιναν τα ανήλικα κορίτσια στα ερωτικά ραντεβού.

Οι τηλεφωνικοί αριθμοί των δύο ανδρών δόθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ. από την 22χρονη.

Ακόμη η αδερφή του ανήλικου θύματος ανέφερε ότι, η 25χρονη έχει μυήσει στα ναρκωτικά την ανήλικη αδελφή της, και συγκεκριμένα στην κοκαΐνη.

Μετά από αυτές τις καταγγελίες κλήθηκε για εξέταση η 17χρονη και παρουσία ψυχολόγου επιβεβαίωσε ότι γνώρισε την 25χρονη το καλοκαίρι του 2023, και ότι μαζί με μία 16χρονη φίλη της είχαν μεταβεί στο σπίτι του «Αλέκου» στα Σεπόλια, όπου συνευρέθηκαν ερωτικά μαζί του έναντι αμοιβής.

Αξίζει να σημειωθεί  πως η 25χρονη φερόμενη ως «εγκέφαλος» έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για «αρπαγή ανηλίκου» και ναρκωτικά, μία συλληφθείσα είναι σεσημασμένη για «μαστροπεία», ένας από τους «πελάτες» επίσης τυγχάνει σεσημασμένος για «αρπαγή, μαστροπεία, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο έναντι αμοιβής» και «εκβίαση», ενώ ο οδηγός «Ζάχος» έχει απασχολήσει τις Αρχές για «παράνομη βία, κλοπή, υπεξαίρεση, ληστεία» και «αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος» καθώς και για «ενδοοικογενειακή βία».