Βαρύ πένθος έχει σκεπάσει την πόλη του Αγίου Νικολάου της Κρήτης αφότου το ξέφρενο γλέντι του καρναβαλιού κατέληξε σε τραγωδία με τον θάνατο του 33χρονου Μανώλη από ναυτική φωτοβολίδα που έσκασε πάνω του.

Όλα συνέβησαν μετά τη λήξη του καρναβαλιού με τη ρίψη φωτοβολίδων. Το θύμα διασκέδαζε με την παρέα του και όλοι μαζί φέρονται να εκτόξευαν βεγγαλικά και ναυτικές φωτοβολίδες σήμανσης καπνού. Μία από αυτές όμως στάθηκε μοιραία για τη ζωή του Μανώλη, καθώς μία εξ αυτών που άναψε ο ίδιος ο 33χρονος εξερράγη προκαλώντας του εκτεταμένα τραύματα στην κοιλιακή χώρα.

Το μοιραίο περιστατικό με τη ναυτική φωτοβολίδα που του στοίχισε τη ζωή συνέβη στη διασταύρωση της 28ης Οκτωβρίου. Στο σημείο επικράτησε πανικός και οι φίλοι του ειδοποίησαν το ασθενοφόρο, το οποίο τον μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου δυστυχώς λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο 33χρονος πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία.

Πώς έγινε η τραγωδία

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, στην προσπάθειά του να καταλάβει γιατί δεν άναβε η φωτοβολίδα, αφού είχαν ήδη ανάψει άλλες δέκα τουλάχιστον όπως μαρτυρούν τα απομεινάρια που συνέλεξε η ΕΛ.ΑΣ από το συγκεκριμένο σημείο του πεζοδρόμου η 11η στάθηκε μοιραία. Καρφώθηκε μέσα του στην περιοχή της κοιλιάς καίγοντας τα ζωτικά όργανά του.

Όπως διαπιστώθηκε, η ναυτική φωτοβολίδα διέλυσε το ήπαρ του, καθώς η ανάφλεξη της δεν σταματάει παρά μόνο όταν τελειώσει το μπαρούτι που έχει. Λέγεται ότι η μοιραία φωτοβολίδα ήταν κρότου λάμψης αλιευτικού και ήταν παλιά, είχε παρέλθει δηλαδή η ημερομηνία λήξης.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου εν ζωή όπου δεν εφημέρευε χειρουργός παρά μόνο αναισθησιολόγος

Ο 33χρονος τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου όπου δεν εφημέρευε χειρουργός και εν τέλει χειρουργήθηκε από τον Διευθυντή με τη βοήθεια γυναικολόγων, ενός ειδικευόμενου που έτυχε να βρίσκεται στο καρναβάλι, ενώ έγινε μετάγγιση πολλών φιαλών αίματος.

Το σημείο που συνέβη το μοιραίο ήταν κεντρικό και θα μπορούσε να είχαν υπάρξει και άλλα θύματα, καθώς είχε τερματίσει η κεφαλή του καρναβαλιού στη λίμνη του Αγίου Νικολάου και η παρέα των τριών φίλων που έριχνε φωτοβολίδες βρισκόταν κοντά στο πλήθος.

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο φίλοι του 33χρονου μετά τη σύλληψη – Παρέδωσαν σρτους αστυνομικούς τη μοιραία φωτοβολίδα

Μετά το μοιραίο συμβάν, οι δύο φίλοι του θύματος συνελήφθησαν, αλλά τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι. Σημειώνεται ότι ο ένας εκ των συλληφθέντων φίλος του θύματος παρέδωσε στις αρχές τόσο την φωτοβολίδα που εξερράγη πάνω στον φίλο του, όσο και την υπόλοιπη παρτίδα που φέρεται να είχε προμηθευτεί, η οποία όπως διαπιστώθηκε περιείχε φωτοβολίδες που είχαν λήξει.

Έτσι πέραν του σεναρίου του κακού χειρισμού, οι αστυνομικοί εξετάζουν και το ενδεχόμενο η φωτοβολίδα που εξερράγη να ήταν επίσης ληγμένη.

Άκρως επικίνδυνα τα ληγμένα εκρηκτικά

Ο Πρόεδρος Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης Γιώργος Σφακιανάκης αναφέρθηκε στον τραγικό θάνατο του 33χρονου Μανώλη Κριτσωτάκη από τη ναυτική φωτοβολίδα που έσκασε και σφηνώθηκε στα σωθικά του λέγοντας ότι είναι διασωστική η χρήση της, δηλαδή ειδοποιεί για κίνδυνο, αλλά όταν είναι ληγμένα τα εκρηκτικά είναι εξαιρετικά επικίνδυνα:

«Πρέπει να προσέχουμε όταν χρησιμοποιούμε αντικείμενα με εκρηκτικές ύλες. Η ναυτική φωτοβολίδα έχει εκρηκτική ύλη και όταν λήξει έχει επιπλοκή. Να μην αγγίζουμε ληγμένα εκρηκτικά. Είναι κρίμα να χάνονται άνθρωποι. Είναι εύκολο να προμηθευτεί κάποιος τέτοια υλικά και να έχει άδεια από καταστήματα είδη αλιείας. Όσοι προμηθεύονται τέτοιες φωτοβολίδες να διαβάζουν τις οδηγίες πάνω στη συσκευασία» συνέστησε και τόνισε επίσης πως απαγορεύεται η ρίψη της στη στεριά.

Κηδεία αντί για γάμος – Η οικογένεια χάνει το δεύτερο παιδί της

Ο πόνος για την οικογένεια του 33χρονου αβάστακτος, καθώς ο Μανώλης είναι το δεύτερο παιδί που χάνουν. Σύμφωαν με πληροφορίες του neakriti.gr, ο 33χρονος είχε χάσει και την αδερφή του στο παρελθόν, καθώς αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας.

Είχε τραυματιστεί ξανά στα κάτω άκρα με κροτίδα

Τραγική ειρωνεία είναι ότι το θύμα, είχε και παλαιότερα ατύχημα με κροτίδα, από το οποίο μάλιστα είχε χάσει μέρος των άκρων του.

Ο αδικοχαμένος Μανώλης Κριτσωτάκης ήταν ιδιοκτήτης φούρνου της περιοχής, ενώ κατά πληροφορίες βρισκόταν σε προετοιμασία να παντρευτεί στο άμεσο μέλλον.

Η κηδεία του άτυχου 33χρονου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 3 μετά το μεσημέρι στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Ευαγγελίστριας, στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου.

Την Τετάρτη 20/03 το τελευταίο «αντίο» στον Μανώλη Κριτσωτάκη