Την παράδοση τηρούν και φέτος οι Αθηναίοι, που δεν έφυγαν για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και επέλεξαν να γιορτάσουν τις Απόκριες και τα Κούλουμα στην πρωτεύουσα.

Από το πρωί πλήθος κόσμου βρίσκεται στον Λόφο του Φιλοπάππου, όπου έχουν προγραμματιστεί πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Με μουσικές, τραγούδια και σαρακοστιανά εδέσματα γιορτάζουν την Καθαρά Δευτέρα, ενώ για τους μικρούς ο καιρός είναι ιδανικός για να πετάξουν τον χαρταετό τους και να γεμίσουν τον ουρανό με πολύχρωμα χρώματα.

Το παρόν έδωσε νωρίτερα και ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

Όσοι Αθηναίοι δεν μπόρεσαν να ανέβουν στου Φιλοπάππου επέλεξαν να κάνουν Κούλουμα στο «Σταύρος Νιάρχος», όπου το πέταγμα του χαρταετού γίνεται υπό τους ήχους των μουσικών δρωμένων με ορχήστρα χάλκινων πνευστών του Λάμπρου Λιάβα.

Δείτε φωτογραφίες από τον Λόφο του Φιλοπάππου

Γλέντι στη Φρεαττύδα για τους Πειραιώτες

Πλήθος κόσμου έχει κατακλύσει και την Φρεαττύδα στον Πειραιά, με χιλιάδες Πειραιώτες να κάνουν Κούλουμα στην πλαζ.

Τα παραδοσιακά εδέσματα της ημέρας είναι προσφορά της ΠΑΕ Ολυμπιακός, με μικρούς και μεγάλους να συρρέουν στη συνοικία τόσο για τη λαγάνα, όσο και για το πέταγμα του χαρταετού.

Από τον δήμο Πειραιά έχει στηθεί ένα παραδοσιακό γλέντι, με τη Γωγώ Τσαμπά να δίνει τον ρυθμό, ενώ δεν έλειψαν και οι πιο τολμηροί που επιχείρησαν μια βουτιά στα δροσερά νερά του Σαρωνικού.

Φασολάδα, τουρσί και χαλβάς στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, μικροί και μεγάλοι γιορτάζουν την αφετηρία της Σαρακοστής στον Κεδρηνό Λόφο στο δάσος του Σέιχ Σου, υπό τους ήχους παραδοσιακών συγκροτημάτων και με τα σαρακοστιανά εδέσματα, τη φασολάδα, το τουρσί και το χαλβά.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης μοίρασε 800 μερίδες, ενώ το πέταγμα του χαρταετού δεν το βοηθά η σχετική άπνοια.