Βίντεο-ντοκουμέντο από τη Μονή Αββακούμ, στην Κύπρο, δείχνει έναν μοναχό να βγαίνει εκτός εαυτού και να χτυπά γυναίκα με ζωνάρι, στο προαύλιο.

Πρόκειται για τη μονή στο Φτερικούδι, μοναχοί της οποίας εμπλέκονται στην υπόθεση των οικονομικών και ροζ σκανδάλων που εξακολουθεί να σείει συθέμελα την Εκκλησία Κύπρου.

Τα πλάνα δείχνουν το εξωτερικό της εκκλησίας όπου διακρίνονται οι αρχιμανδρίτες να λογομαχούν έντονα, σε σημείο υστερίας, με μια γυναίκα η οποία ήταν εθελόντρια και πιθανόν, σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής του Sigmatv που έκανε την αποκάλυψη του βίντεο, να ασκούσε χρέη καθαρίστριας.

Αδιανόητη βία εκ μέρους των μοναχών

Η γυναίκα ζητά επανειλημμένα από τον μοναχό να της επιτρέψει να μπει για να πάρει κάτι που άφησε μέσα, με τον ίδιο να φωνασκεί και να την διώχνει από τον χώρο.

Εκείνη προσπαθούσε να τους δώσει κάτι (σ.σ. ίσως κλειδιά) και αυτοί αρνούνταν. Οι αρχιμανδρίτες καθ’ όλη τη διάρκεια του επίμαχου στιγμιότυπου ωρύονται, ενώ κάποια στιγμή η γυναίκα πέφτει στο έδαφος.

Στο βίντεο διακρίνεται καθαρά ο μοναχός που χτυπά με το ζωνάρι του τη γυναίκα, με τέτοια μανία που η ζώνη έσπασε και έφυγε το μεταλλικό κομμάτι.