Η Mazda ξεκινά στην Ελλάδα τη διάθεση του νέου plug-in hybrid MX-30 e-Skyactiv R-EV, με σημαντικά μεγαλύτερη αυτονομία σε σχέση με το αμιγώς ηλεκτρικό.

Ο Wankel δεν κινεί τους εμπρός τροχούς, αλλά φορτίζει τη μπαταρία των 17,8 kWh και διευρύνει την αυτονομία στα 600 χιλιόμετρα. Το αμιγώς ηλεκτρικό MX-30 με την μπαταρία των 35,5 kWh, φτάνει τα 200 χλμ. σύμφωνα με τη Mazda, αν και στην πραγματικότητα κυμαίνονται γύρω στα 160 χλμ. Στο MX-30 e-Skyactiv R-EV το ηλεκτρικό μοτέρ έχει μέγιστη ισχύ 170 PS στις 9.000 σ.α.λ. και ροπή 260 Nm στις 4.481 σ.α.λ.

Το MX-30 e-Skyactiv R-EV ωστόσο, χρησιμοποιεί μία υβριδική μονάδα που βασίζεται σε ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα, αλλά προσθέτει μια γεννήτρια σε συνδυασμό με έναν συμπαγή κινητήρα για να εξαλείψει τον προβληματισμό σχετικά με την αυτονομία οδήγησης. Το MX-30 e-Skyactiv R-EV εξελίχθηκε για να χρησιμοποιείται κυρίως ως ηλεκτρικό όχημα, και επομένως προσφέρει αξία στον πελάτη, με τους τρεις παρακάτω τρόπους:

Εκτός από μια ηλεκτρική αυτονομία της τάξης των 85km που επιτρέπει στον οδηγό να το χρησιμοποιεί ως ηλεκτρικό όχημα για τις καθημερινές του ανάγκες, τον απαλλάσσει και από το άγχος για τα μακρινά ταξίδια, λόγω της ικανότητας παραγωγής ισχύος από τον περιστροφικό κινητήρα.

Ο πελάτης απολαμβάνει μια ανόθευτη και άνετη εμπειρία οδήγησης σε συγκρίσιμη με αυτή του MX-30 BEV καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του αυτοκινήτου, χάρη στη χρήση ενός εν σειρά συστήματος κίνησης, με το οποίο το όχημα κινείται πάντα από τον ηλεκτροκινητήρα.

Είναι εξοπλισμένο με λειτουργία φόρτισης και τροφοδοσίας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο, όπως αυτό ενός αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος.

Οι τιμές του MX-30 e-Skyactiv R-EV ξεκινούν από 42.637 ευρώ.