Ένας 45χρονος μιμητής του Έλβις Πρίσλεϊ από το Μίσιγκαν αντιμετωπίζει κατηγορίες αφού φέρεται να εμπλέκεται σε σεξουαλικά εγκλήματα κατά ανηλίκων.

Το γραφείο του εισαγγελέα των ΗΠΑ για τη Δυτική Περιφέρεια της Πενσυλβάνια ανακοίνωσε στις 23 Φεβρουαρίου ότι ομοσπονδιακό σώμα ενόρκων απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος του Matthew Chantelois για τρεις κατηγορίες που σχετίζονται με τη διακρατική σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων, όπως αναφέρει το truecrimedaily.com.

«Παρακίνησε και δελέασε ανήλικο»

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τον Οκτώβριο του 2023 και περί τον Ιανουάριο του 2024, ο Chantelois φέρεται να «χρησιμοποίησε, έπεισε, παρακίνησε και δελέασε έναν ανήλικο να εμπλακεί σε σεξουαλική πράξη». Επιπλέον, ο Chantelois κατηγορείται για «κατοχή και μεταφορά υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στο διαπολιτειακό εμπόριο».

Σύμφωνα με μια έκθεση που περιήλθε στην κατοχή του WDIV-TV, στις 24 Ιανουαρίου, περίπου στις 4 π.μ., οι αρχές συνέλαβαν τον Chantelois σε ένα μοτέλ στο Summit Township της Πενσυλβάνια, αφού τον έπιασαν με ένα κορίτσι 16 ετών. Το κορίτσι είχε δραπετεύσει  από το σπίτι της στη Νέα Υόρκη.

Το θύμα φέρεται να είπε στην αστυνομία ότι γνώρισε τον Chantelois στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εκείνος της έδωσε βότκα. Φέρεται επίσης να αντάλλαξαν γυμνές φωτογραφίες.

Τα δικαστικά αρχεία δείχνουν ότι ο Chantelois συνελήφθη με τις κατηγορίες της παρέμβασης στην επιμέλεια των παιδιών, της διαφθοράς ανηλίκων και της πώλησης/παροχής αλκοόλ σε ανήλικο.

Η εγγύησή του ορίστηκε στα 100.000 δολάρια.

Σε περίπτωση καταδίκης, ο Chantelois αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από 15 έως 60 χρόνια, πρόστιμο έως 750.000 δολάρια ή και τα δύο. Ο κατηγορούμενος  εμφανίζεται ως μιμητής του Έλβις με το όνομα «Matt King».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, είναι «ένας από τους κορυφαίους καλλιτέχνες που μιμούνται τον Elvis στον κόσμο» και έχει κερδίσει δεκάδες διαγωνισμούς.