Μύδρους εξαπέλυσε κατά της Δύσης, ο Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά την ετήσια ομιλία του την Πέμπτη, κατά την οποία υποστήριξε ότι οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ «προετοιμάζονται να χτυπήσουν ρωσικό έδαφος» ενώ διαμήνυσε μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να πυροδοτήσει την απάντηση της Ρωσίας με τη χρήση πυρηνικών όπλων.

Ακόμη, η ομιλία του Πούτιν έρχεται δύο εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές, στις οποίες ο Ρώσος πρόεδρος αναμένεται να κερδίσει άλλη μια εξαετή θητεία. Η Δυτική Ρωσία πρέπει να «προστατευτεί κατάλληλα» μετά την επέκταση του ΝΑΤΟ με την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας, είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Προετοιμάζονται να χτυπήσουν το έδαφός μας»

Παράλληλα, τόνισε ότι οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ «προετοιμάζονται να χτυπήσουν το έδαφός μας», χρησιμοποιώντας «τις πιο αποτελεσματικές δυνάμεις για να το κάνουν». Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι η μοίρα οποιασδήποτε χώρας επιτεθεί στη Ρωσία θα ήταν «πολύ πιο τραγική» από οτιδήποτε θα μπορούσε να αντιμετωπίσει η Ρωσία.

«Πρέπει να καταλάβουν ότι έχουμε επίσης όπλα, όπλα που θα μπορούσαν να τους νικήσουν στη δική τους επικράτεια», ανέφερε, προσθέτοντας ότι μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να «πυροδοτήσει τη χρήση πυρηνικών όπλων».

Ακόμη, ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι η Ρωσία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις της, είπε ο Ρώσος πρόεδρος στην ομιλία του ενώπιον του ρωσικού κοινοβουλίου.

«Η Δύση προσπαθεί να καταστρέψει τη Ρωσία από μέσα»

Ο Πούτιν επανέλαβε την κατηγορία ότι η Δύση προσπαθεί να καταστρέψει τη Ρωσία από μέσα, προσθέτοντας πως οι περισσότεροι πολίτες υποστηρίζουν την απόφασή του να στείλει δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα στην Ουκρανία, σε αυτό που η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως η Μόσχα είναι έτοιμη για διάλογο με τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με τη στρατηγική σταθερότητα, αλλά απέρριψε οποιεσδήποτε προσπάθειες να εξαναγκαστεί η Ρωσία σε συνομιλίες.

Ο Πούτιν είπε ακόμη πως η Ρωσία έχει χρησιμοποιήσει προηγμένα οπλικά συστήματα, περιλαμβανομένων υπερηχητικών πυραύλων Zircon, και πως έχει το στρατιωτικό πλεονέκτημα στην Ουκρανία.

Δείτε την ομιλία του