Οκτώ χρόνια φυλάκιση, ήταν η ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου Κρήτης, για την 39χρονη, η οποία, τον Οκτώβριο του 2022, είχε προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα στον πρώην σύζυγό της, χρησιμοποιώντας καυστικό υγρό.

Κατά την ΕΡΤ, καίριο ρόλο στην επιμέτρηση της ποινής έπαιξε η ψήφος των ενόρκων οι οποίοι, αντίθετα με την εισαγγελική πρόταση και την ψήφο των τριών τακτικών Δικαστών, έκαναν δεκτό το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Υπενθυμίζουμε πως μετά το περιστατικό που είχε σημειωθεί σε δωμάτιο κεντρικού ξενοδοχείου του Ηρακλείου, η 39χρονη είχε σπεύσει να εξαφανιστεί και παρέμεινε κρυπτόμενη για μεγάλο διάστημα έως ότου παραδοθεί στις Αρχές.

Ως συνεργοί δικάζονταν μαζί της και ένας 46χρονος οδηγός ταξί και μια σπουδάστρια 20 ετών, οι οποίοι κρίθηκαν αθώοι από το δικαστήριο, τόσο για τη συνέργεια στην πράξη όσο και για την απόκρυψη στη συνέχεια της 39χρονης.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, το θύμα της επίθεσης δεν παρέστη ως ενάγων, ούτε ζήτησε να εκπροσωπηθεί, έχοντας δηλώσει εγγράφως μέσω των δικηγόρων του, ότι οι αρχές του δεν του επιτρέπουν την αντιδικία με μια γυναίκα, την κρίση για την πράξη της οποίας αφήνει στην Δικαιοσύνη.

To χρονικό της επίθεσης

Η επίθεση με το βιτριόλι σημειώθηκε τα ξημερώματα της 22ας Οκτωβρίου του 2022 και ενώ το 37χρονο τότε θύμα και η δράστιδα βρίσκονταν σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο κέντρο της πόλης.

Η γυναίκα έριξε στον εν διαστάσει τότε σύζυγό της το καυστικό υγρό, το οποίοι σύμφωνα με την επίσημη έκθεση περιείχε «εξαιρετικά υψηλή συγκέντρωση θειικών ανιόντων γεγονός το οποίο συνάδει με την περίπτωση το εν λόγω δείγμα να ήταν πυκνό υδατικό διάλυμα θειικού οξέος».

Αμέσως μετά τράπηκε σε φυγή, επιβιβαζόμενη σε ταξί και παραδόθηκε στις αρχές τρεις ημέρες μετά.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα και κρίθηκε απαραίτητη η αεροδιακομιδή του στην Αθήνα. Νοσηλεύτηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Θριάσιο, όπου υποβλήθηκε σε πολλά χειρουργεία.